Nagyobb akkut és dönthető kijelzőt kap az új Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

0

A Blackmagic hamarosan piacra dobja a Pocket Cinema Camera 6k tükör nélküli profi videókamerájának második generációs változatát.

A Pocket Cinema Camera 6K G2 megkülönböztető néven megjelent termék megtartotta az előd 13 Fé dinamikaátfogású Super35-ös CMOS szenzorát, amely 6k videófelvételek készítését teszi lehetővé, ugyanakkor nagyobb kapacitású akkumulátora révén hosszabb üzemidőt kínál. Emellett az új változat hátsó, 5″-os kijelzője már fel-le dönthető, így könnyebb a felvételeink komponálása akkor is, ha derékmagasságból, vagy fej fölül kell videóznunk.

A könnyű, polikarbonát szénszálas kompozitból készült gép többfunkciós markolatot kínál, amelyen a felvétel indítás, ISO, fehéregyensúly és zársebesség/zárszög vezérlők is dedikált kezelőszervet kaptak.
A 6144×3456 pixel felbontású Super35 szenzor elé EF bajonett került, amely nagy fényerejű objektívekkel a kisebb mélységélességű, moziszerű felvételek készítését is elérhetővé teszi.

A gépen futó Blackmagic OS intuitív és felhasználóbarát operációs rendszere a legújabb technológián alapul. A felületen található egyszerű koppintási és csúsztatási mozdulatok lehetővé teszik a beállítások könnyű és gyors módosítását, metaadatok hozzáadását és a felvétel állapot megtekintését. Ezzel teljes mértékben ellenőrizhetővé válnak a gép fejlett funkciói, a képernyőn megjelenő fókusz- és expozíciós eszközökkel, 3D LUT-okkal, HDR móddal, metaadat bevitellel, időkóddal és Blackmagic RAW-beállításokkal.

Akár teljes napsütésben, akár gyenge megvilágításnál filmezhetünk, a 13 Fé dinamikatartomány és az ISO 25600-ig terjedő kettős natív érzékenység kiváló, alacsony zajszintű felvételeket biztosít bármilyen fényviszonyok mellett. Használhatunk anamorf objektíveket is a teljes moziélmény érdekében. A képfrissítés pedig 60 képkocka/másodperc mellett akár 120 képkocka/mp is lehet.
A csúcskategóriás URSA Mini Pro 12K-val megegyező 5. generációs kolorimetriával felszerelt új Pocket Cinema Camera 6K G2 még több előrelépést hoz a képminőség terén lenyűgöző, pontos bőrtónusokkal és hű színvisszaadással – minden felvételen. Az ügyfelek egy új, dinamikus, 12 bites gamma-görbét kapnak, amelynek célja, hogy több színadatot rögzítsen a csúcsfényes és árnyékos területeken a jobb megjelenés érdekében. A kolorimetria a Blackmagic RAW-képek teljes körű feldolgozását biztosítja, míg az érzékelő szín- és dinamikatartomány-adatait metaadatokban tárolja az utómunka során.

A Pocket Cinema Camera 6K modellek opcionális keresővel rendelkeznek, így a szabadban és kézből is pontos és egyszerű filmezést tesznek lehetővé. A felhasználók beépített, kiváló minőségű színes OLED kijelzőt kapnak, 1280×960 pixeles felbontással (3,7 millió képpont), beépített közelségérzékelővel, négy lencsés optikai rendszerrel a rendkívüli pontosság érdekében, széles dioptria állítási lehetőséggel -4 és +4 között. A beépített digitális Siemens csillag tökéletes fókuszálást biztosít a keresőben. Megtekinthetők a legfontosabb állapotinformációk is, például a keretvonalak. A Pocket Cinema Pro keresője gyorsan csatlakoztatható, a kereső 70 fokban elforgatható, és négy különböző típusú szemkagylóval érhető el, külön a jobb és a bal szem számára.

A korábbinál nagyobb NP-F570 akkumulátor hosszabb üzemidőt kínál, emellett pedig az opcionális Blackmagic Pocket Camera Battery Pro Grip lehetőséget nyújt két akku egyidejű használatára is.

A Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 ára 1995 amerikai dollár.