„Figyelj magadra!” – a Magyar Rákellenes Liga fotópályázata

0

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete fotópályázatot hirdet „Figyelj magadra!” címmel.

A fotópályázaton való részvétel a következő feltételekkel lehetséges:

  • A fotópályázaton minden 18. életévét betöltött Magyarországon élő amatőr és profi fotográfus részt vehet. A pályaművek témája, a mellrák előfordulás kockázatának csökkentése, az érintettek gyógyulási folyamata, a kezelések utáni tünetmentes állapot bemutatásáról portréfotó, emberábrázolás. A szervező célja, felhívni a figyelmet a mammográfia, az időben való felfedezés, ezáltal a sikeres gyógyulás lehetőségének fontosságára.
  • A szerzők összesen maximum 5 db képet küldhetnek digitális formában.
  • A képek kidolgozási módja kötetlen, azonban a fotó olyan mértékű manipulálása, mely betegségen átesett személyként ábrázol egészséges embert, nem megengedett.
  • A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal maximum 2000 pixel méretben) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg a 2 MB-t. A digitálisan beküldött képek file neve: pl.: Kovács János budapesti lakos „A kedvesem reggel” című alkotása KoJa01_Bud_akedvesemreg. A kép címe a fájlnévben max. 12 karakter lehet.
  • A művekről a mellékelt nevezési lapot kell kiállítani (doc fájlban, nem szkennelt!), melyen a sorszám tartalmának meg kell egyeznie a kép jelölésével. A nevezési lap letölthető a Magyar Rákellenes Liga weblapjáról.
  • A képeket digitális formában a figyeljmagadra.2022@gmail.com email címre kell küldeni.
  • A beérkezett művekből 3 tagú zsűri válogatja ki online a bemutatásra alkalmas alkotásokat, és abból kiállítást rendezünk. Az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján díjazzuk (I-II-III), valamint felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra. Az I. helyezett 50.000 Ft, a II. helyezett 30.000 Ft, a III. helyezett 20.000 Ft díjazásban részesül.
  • A szerzőknek vállalniuk kell, hogy a kiállításra kiválasztott képeket a Kiállítási naptárban meghatározott időig (4. pont) hosszabbik oldal maximum 6000, minimum 3000 pixel méretben a figyeljmagadra.2022@gmail.com email címre megküldik. A bemutatásra, illetve díjazásra elfogadott fotókat 30×45 cm-es méretre nagyíttatjuk.
  • A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan.
  • A zsűrizés interneten történik. A Zsűri tagjai:
    Sziráki Dorina, modell
    Komka Péter, az MTI fotóriportere, a Magyar Sajtófotó Pályázaton több alkalommal díjazott
    Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet elnöke
  • A szerzők a nevezési lap és az alkotások beküldésével a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be és az esetlegesen ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.
  • A rendezők a beküldött alkotásokat a Kiállítás propagandájára díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző hozzájárulásával történhet.
  • A felmerülő kérdéseket e-mailen a figyeljmagadra.2022@gmail.com vagy telefonon (Szabó Péter: 30/287-3472) tudjuk megválaszolni.

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR

1.) Nevezési lapok (doc. fájlban) és alkotások beküldése e-mailben: 2022. 08. 31-ig
(figyeljmagadra.2022@gmail.com)

2.) Zsűrizés: 2022. szeptember 10-ig

3.) A zsűrizés eredményéről kiértesítés emailben, illetve
a Magyar Rákellenes Liga weblapon: 2022. szeptember 13.-ig.

4.) A kiállításra kiválasztott alkotások eljuttatása digitálisan a kiírásnak megfelelően:
szeptember 18.-ig az alábbi címre:
(figyeljmagadra.2022@gmail.com)

5.) Kiállítás megnyitó: 2022. október 04. (kedd)
József Attila Művelődési és Konferencia Központ.
Salgótarján, Fő tér 5.