Samyang AF 85 mm f/1,4 FE II

0

Az új Samyang AF 85 mm f/1,4 FE II objektívet a gyártó nemes egyszerűséggel csak a legkönnyebb Sony E bajonettre elérhető f/1,4 fényerejű 85mm-es objektívként aposztrofálja, amelynek egyébként az optikai felépítése nem változott az elődhöz képest, továbbra is 11 tagból áll, amelyek közül négy nagy törési mutatójú és egy extra-alacsony szórású.

Az újdonság a fókuszmeghajtás, amely a korábbinál csendesebb és így videózáshoz is használható, hiszen enyhébb a zaj és a vibráció is.
Az objektív oldalára egy programozgató funkciójú kapcsoló került, amely az AF/kézi fókusz beállítására használható, vagy a fókuszgyűrű rekeszvezérlését aktiválhatjuk vele.
A kapcsoló alatt található a fókusztartás gomb, amelynek megnyomására az objektív a megadott fókusztávolságon rögzül. De erre a gombra is van lehetőség más funkciót hozzárendelni, amelyet a vázról állíthatunk be.

Az időjárásálló szigetelésekkel, csepp- és porálló kivitelű Samyang AF 85 mm f/1,4 FE II a Sony E bajonettes gépekkel használható. Ára 800 amerikai dollár.

Samyang AF 85 mm f/1,4 FE II
Gyújtótávolság 85 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 28,9°
Felépítés 11 lencsetag 8 csoportban
négy nagy törési mutatójú, egy extra-alacsony szórású taggal
Fókusz rendszer léptetőmotoros
Legszűkebb blende F16
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 85 cm
Legnagyobb nagyítás 1:8,3
Szűrőmenet 72 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
83,4 mm × 99,6 mm
Tömeg 509 gramm
Gyári kiegészítő napellenző