FR7: Profi forgatható, emelhető, full-frame MILC a Sonytól

0

A Sony bejelentette Cinema termékcsaládjának új tagját, az FR7 modellt, amely a világ első full-frame szenzoros cserélhető objektíves fényképezőgépe mozgathatóságot lehetővé tevő motorizált vázon.

A 10,3 Mpixeles full-frame EXMOR R CMOS szenzornak köszönhetően 4k felvételeket készíthetünk, akár 120 kép/mp képfrissítéssel, illetve FullHD felbontásban 240 kép/mp is elérhető. Az érzékenység ISO409600-ig emelhető, a dinamika átfogás alap érzékenységen meghaladja a 15 Fé-et. A profi videósok számára fontos kritérium lehet, hogy könnyebben utómunkázható „Log” felvétel is készíthető legyen, ezt is kínálja az FR7, méghozzá S-Log3 gamma, széles S-Gamut3 S-Gamut3.Cine profilokkal.

A Sony FR7-et olyan pozíciókba is helyezhetjük, ahová operatőr nem férne el, az eszköz 100 különféle kamera pozíciót képes megjegyezni és pillanatok alatt beállni rá. Ezen felül 0,02-60°/mp sebesség közötti forgatást és döntést/emelést is beprogramozhatunk, a körbeforgás 170 fokban, az emelés 195 fokban, míg a döntés 30 fokban lehetséges. Motoros zoomos objektív esetén a zoom automatikus vezérlésére is van lehetőség.

Az időkód bemenettel, SDI és HDMI kimenetekkel, Ethernet és optikai csatlakozókkal is ellátott Sony FR7 novembertől lesz kapható, ára 9.700 amerikai dollár lesz, a motoros zoomos Sony FE PZ 28-135mm f/4 G OSS objektívvel együtt kitben 12.200 amerikai dollárért lehet a miénk a termék.