Autofókuszos objektíveket dob piacra a Samyang videósoknak: V-AF 75mm T1,9

    0

    A Samyang új termékcsaládot indít útjára, amelyet kifejezetten a videósok számára készít. A V-AF széria első tagja a 75mm T1,9 modell, amelyet még idén további négy modell követ majd, 20m, 24mm, 35mm és 45mm gyújtótávolsággal, szintén T1,9 fényáteresztő képességgel, azonos méretekkel és tömeggel, valamint a színezetben sincs eltérés, így objektívcsere alkalmával nem változik meg a felvételek közötti színegyensúly.

    A gyártó egyelőre nem közölt részletes adatokat az optikai felépítésről, azt azonban tudjuk, hogy 8k videófelvételre is elegendő felbontással rendelkezik, a vetített képkör átmérője 43,3 mm, azaz full-frame szenzoros gépekkel is használható. A legkisebb tárgytávolság 69 cm, a fókuszlégzés mértéke pedig közelpont és végtelen között 11,7%-os.
    A beépített autofókusz meghajtás rendelkezik fókuszmemória funkcióval is, így lehetőség van egy-egy tárgytávolság elmentésére és visszahívására. E gomb funkciója egyébként vázról programozható, így ha a fókuszmemória funkciót nem szeretnénk használni, más hasznos funkcióra cserélhetjük a gomb feladatát.

    Az objektív elején két apró fényforrás jelzi, ha felvétel van, így könnyebben felismerhető a felvételi státusz.

    A 72×72mm méretű, 280 gramm tömegű objektív(ek) 70 mm szűrőmenetűek, 9 rekeszlamellát használnak, fókuszgyűrűjük 300 fokkal fordítható el a közelpont és a végtelen között.

    A Samyang V-AF 75mm T1,9 pár hét múlva kerül piacra Sony E bajonettel, ára 630 amerikai dollár lesz.