Tokina atx-i 11-18mm f/2,8 E

0

A japán Tokina új ultranagy látószögű objektívet készített, amely APS-C szenzoros tükör nélküli gépekhez készült. Elsőként Sony E bajonettel kerül majd piacra a teljes zoomtartományban f/2,8 fényerőt kínáló modell.

A Tokina atx-i 11-18mm f/2,8 E kis méretével és visszafogott súlyával az utazó fotósoknak és videósoknak egyaránt jó választás lehet, látószöge megfelel egy full-frame gépre feltekert 17-27mm-es objektívének (107-77°).
13 lencsetagja közül kettő aszférikus, kettő pedig szuper-alacsony szórású (SD – Super Low-Dispersion), így a képsarkok leképezését is javították, de a kromatikus aberráció megjelenését is csökkentették.

Az objektív kompatibilis a Sony szenzorstabilizálásával, a szemfókusz, a közvetlen kézi élességállítás, az MF segéd és a szoftveres optikai korrekció funkciókkal. Fókuszmeghajtását csendes léptetőmotor biztosítja, így a videófelvételek közben az automatikus élességállítás sem ad majd zavaró zajt. A firmware frissítéséhez külön USB csatlakozót alakítottak ki rajta.

A Tokina atx-i 11-18mm f/2,8 E hamarosan kapható lesz, ára 600 amerikai dollár.

Részletes műszaki adatok az objektív adatlapján tekinthetők meg.