Új portréobjektív: Canon RF 135mm f/1,8 L IS USM

0

A Canon az EOS R6 Mark II váz mellett egy új, kifejezetten portrézásra termett objektívet is bemutatott, a tükör nélküli full-frame szenzoros gépekhez tervezett RF 135mm f/1,8 L IS USM modellt.

A nano USM fókuszmeghajtással rendelkező RF 135mm f/1,8 L IS USM portréobjektívet optikai stabilizátorral is ellátták, amely 5,5 Fé előnyt képes adni a reciprok-szabályhoz képest (szenzorstabilizálással együtt alkalmazva 8 Fé előny is elérhető), így kézből is berázásmentes felvételek készíthetők még alacsony zársebességnél is. A tubus oldalára helyezett gomb funkciója a gépvázról programozható, alapértelmezésben az AF üzemmód ideiglenes kiiktatására szolgál.

A kiváló képminőség érdekében az objektív 17 lencsetagja közül három ultra-alacsony törési mutatójú (UD), így a kromatikus aberráció kialakulásának nem hagytak esélyt a tervezőmérnökök. A frontlencse könnyű tisztántartása érdekében fluor bevonatot kapott, a szellemképek és a becsillanások ellen pedig Super Spectra bevonatot alkalmaztak a lencsetagokon.
A szép háttérelmosás és a fényerőnél szűkebb blendénél is kör formájú fényfoltok érdekében kilenc lekerekített rekeszlamellát alkalmaztak.

Az időjárásálló szigetelésekkel ellátott Canon RF 135mm f/1,8 L IS USM portréobjektív 2023. januárjától lesz kapható, ára 2700 euró lesz.

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon olvashatók.

Sajtóközlemény:

Valósítsa meg kreatív elképzeléseit a Canon RF 135mm F1.8L IS USM objektívvel
A gyors és nagy fényerejű felvételeket biztosító RF 135mm F1.8L IS USM nagyobb kreatív szabadságot kínál a portré- és eseményfotósoknak.

Budapest, Magyarország, 2022. november 2. – A Canon Europe ma bejelentette az RF 135mm F1.8L IS USM, egy gyenge fényviszonyok melletti portrékészítéshez ideális teleobjektív bevezetését, amely kiválóan alkalmas esküvők és egyéb rendezvények megörökítésére. A gyors, nagy fényerejű f/1,8 rekeszérték és a beépített optikai képstabilizátor lehetővé teszi, hogy az RF 135mm F1.8L IS USM éles képeket készítsen lágy háttérrel, míg a hosszabb fókusztávolság kiváló portrékat készít. A Canon ezenkívül bejelentette, hogy DPP szoftvere egy neurális hálózati képfeldolgozó eszközzel bővül, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy tovább javítsák az általuk készített képek minőségét.

Kiemelkedő portrék készítése az RF 135mm F1.8L IS USM segítségével
A népszerű Canon EF 135mm f/2L USM utódja, az RF 135mm F1.8L IS USM a gyors f/1.8, 9 lamellás rekeszérték és a 135 mm-es fókusztávolság kombinációjának köszönhetően lenyűgöző portrékat készít, amelyek gyönyörű elmosódó hatást eredményeznek, miközben a téma tulajdonságait megfelelően tömörítik a még szebb felvételek érdekében. A téma és a fotós közötti további távolságnak köszönhetően ez kényelmesebb és nyugodtabb fotózási környezetet is teremt, ami természetesnek ható fotókat eredményez, akár csupán a fejről készült képeket, akár egész testet ábrázoló felvételeket készítünk. Az RF 135mm F1.8L IS USM ugyancsak tökéletes közeli felvételek készítéséhez 0,7 m-es fókusztávolságával, ami 0,26-szoros nagyítást biztosít. Az RF 135mm F1.8L IS USM egy akár 5,5-fokozatú stabilizációt biztosító optikai képstabilizátort is alkalmaz, amely koordinált stabilizálással 8 fokozatra nő , ami ideális gyenge fényviszonyok mellett vagy kézben tartott felvételkészítéskor.
A Canon teljes RF objektívválasztékához hasonlóan az RF 135mm F1.8L IS USM is kivételes képminőséget biztosít a teljes képmezőben. A fejlett optikai kialakítás három UD elemmel rendelkezik, amelyek biztosítják a nagy felbontást, a pontos színvisszaadást és csökkentik a kromatikus hibákat. Az ASC és a Super Spectra bevonat révén az RF 135mm F1.8L IS USM objektívnek minimális a szellemkép- vagy tükröződésképződése, míg a fluor bevonat segít megóvni az objektívet a szennyeződésektől, hogy az mindig éles képeket készíthessen.

Az RF 135mm F1.8L IS USM könnyű működést és kezelhetőséget kínál, támogatva a fotósokat az olyan nehéznek mondható fotózási helyzetekben, mint az esküvők vagy az élő sportesemények. A Nano USM motor gyors és csendes AF működést tesz lehetővé, amely a Canon Eye AF funkciójával együtt biztosítja, hogy az RF 135mm F1.8L IS USM pontosan az alany szemére fókuszáljon, így a fotós a kompozícióra koncentrálhat – ami hasznosnak bizonyul, ha rendkívül kis mélységélességű felvételeket készít. Az RF 135mm F1.8L IS USM a Canon első olyan objektívje – a szuper-teleobjektíveken kívül –, amely két objektívfunkció-gombbal rendelkezik, amelyek az AF-stop funkcióhoz vagy más funkciókhoz használhatók. A vezérlőgyűrű az objektív különböző beállításai, például a zársebesség, a rekeszérték vagy az ISO érték megváltoztatásához is igény szerint beállíthatók. Az objektív foglalata körüli por- és vízálló tömítések kellő megbízhatóságot garantálnak bármilyen felvételi körülmények között.

DPP Cloud frissítés
A Canon a haladó fotósoknak szánt Digital Photo Professional szoftverét is megerősítette egy új, előfizetéses Neural Network Image Processing képfeldolgozó eszközzel, amely a felhőalapú számítástechnika és a Canon fejlett AI-technológiájának erejével javítja a képminőséget. A fotósok képesek csökkenteni a zajt, miközben helyreállítják a részletességet és az élességet, ami korábban nem volt lehetséges ilyen magas ISO-értéknél, javítják a színpontosságot és kihasználják az objektív optimalizálás előnyeit.

RF 135mm F1.8L IS USM – Főbb jellemzők:

  • Gyors, f/1.8, 9 lamellás kör alakú rekesznyílás
  • 135 mm-es fókusztávolság
  • 5,5-fokozatú stabilizálás (8-fokozatú IBIS-szel)
  • Fejlett optikai kialakítás három UD elemmel, ASC-vel és Super Spectra bevonattal
  • Nano USM motor a gyors és csendes AF-hez