Canon Speedlite EL-5: többfunkciós csatlakozóval

0

A Canon ma jelentette be Speedlite EL-5 vakuját, amely az első a termékpalettáján, amely az új, többfunkciós csatlakozót használja, amely egyelőre a Canon EOS R3, R7, R10 és az új EOS R6 Mark II modellekbe került beépítésre. Bár az új többfunkciós csatlakozóval szerelt gépeken a régi vakuk is használhatók, fordítva ez nem így van, vagyis az új Canon Speedlite EL-5 csak az előbb említett gépekkel működik együtt.

A Canon Speedlite E-L5 vaku az E-L1-ben már megismert lítium-ion akkumulátort használja, amely igen gyors vakufeltöltést tesz lehetővé. Teljes teljesítményen 60-as kulcsszámmal rendelkezik, ezen a teljesítményen max. 1,2 másodperc a kondenzátorok feltöltése. Izgalmas lehetőség, hogy maximális teljesítményen is akár 85 villanás érhető el sorozatban, mielőtt az EL-5 túlmelegedés miatt leállna. Az akkumulátor összesen 350 villantáshoz elegendő energiát tárol. Alacsonyabb teljesítmény mellett akár 0,1 másodperces vakusorozatok is elérhetők, a minimális teljesítmény 1/1024.

A vakufejen található fehér LED-ek nem csak modellfényként szolgálnak, hanem AF segédfényként is működnek. A forgatható és dönthető vakufej a szokásos elforgatásokon túl 120 fokkal felfelé is emelhető, amely a Canon szerint segít az indirekt világítással csökkenteni a kemény árnyék kialakulását beltérben. A forgatható zoomfejbe egy 14 mm-es széleslátószöget is lefedő diffúzort és egy kihúzható szemfény panelt is építettek.

Az EL-5 kompatibilis a Canon vezeték nélküli, rádiós vakurendszerével, amely 15 további Speedlite vezérlését teszi lehetővé, de használható a Camera Link funkció is, amelynek segítségével Speedlite vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgépek is vezérelhetők. Az EL-5 ugyanazzal a menürendszerrel és felhasználói felülettel rendelkezik, mint a nagy testvére, az EL-1. Három vakubeállítás menthető el, és akár a fényképezőgép egyedi memóriáihoz is kapcsolható. A vaku új közvetlen menügombja biztosítja a csatlakoztatott fényképezőgép Speedlite beállítási menüjének egyszerű elérését is.

A fröccsenő víz- és por ellen védelmet adó szigetelésekkel ellátott Canon Speedlite EL-5 jövő év (2023) márciusától lesz kapható, ára 500 euró lesz.

Sajtóközlemény:

Valósítsa meg kreatív elképzeléseit a Canon RF 135mm F1.8L IS USM és a SPEEDLITE EL-5 termékeivel
A gyors és nagy fényerejű felvételeket biztosító RF 135mm F1.8L IS USM és SPEEDLITE EL-5 nagyobb kreatív szabadságot kínál a portré- és eseményfotósoknak.

Budapest, Magyarország, 2022. november 2. – A Canon Europe ma bejelentette az RF 135mm F1.8L IS USM, egy gyenge fényviszonyok melletti portrékészítéshez ideális teleobjektív és a SPEEDLITE EL-5, egy nagy teljesítményű Speedlite bevezetését, amely kiválóan alkalmas esküvők és egyéb rendezvények megörökítésére. A gyors, nagy fényerejű f/1,8 rekeszérték és a beépített optikai képstabilizátor lehetővé teszi, hogy az RF 135mm F1.8L IS USM éles képeket készítsen lágy háttérrel, míg a hosszabb fókusztávolság kiváló portrékat készít. A SPEEDLITE EL-5, amely az EL-1-hez hasonló intuitív kialakítást és fejlett teljesítményt kínál versenyképes áron, tökéletes kiegészítő a professzionális fotósok számára. A Canon ezenkívül bejelentette, hogy DPP szoftvere egy neurális hálózati képfeldolgozó eszközzel bővül, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy tovább javítsák az általuk készített képek minőségét.

SPEEDLITE EL-5: Nagy teljesítményű, mégis könnyen kezelhető Speedlite
A professzionális funkciókkal bőven ellátott SPEEDLITE EL-5 egy nagy teljesítményű, megbízható Speedlite vaku, amely minden rendezvényfotós felszerelésének alapvető tartozéka. 60-as kulcsszámmal és 0,1-1,2 másodperces vaku újratöltési idővel rendelkezik, így még soha nem bizonyult ilyen könnyűnek az akciódús események, például partik vagy esküvők megvilágítása. Hasonlóképpen, az újratölthető LP-EL Li-ion akkumulátorcsomag hosszú folyamatos villanásszámot tesz lehetővé, akár 85 villanást teljes teljesítmény mellett, és akár 350 villanást egyetlen feltöltéssel, teljes teljesítmény mellett . A finomabb megvilágítási igényekhez igazodva a kiterjesztett manuális teljesítménybeállítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a vakut 1/1024-es teljesítményre állítsák.

A Canon első olyan, többfunkciós csatlakozóval rendelkező Speedlite vakujaként, amely kompatibilis a legújabb EOS R sorozatú fényképezőgépekkel, a SPEEDLITE EL-5 aranyozott érintkezőket használ a fényképezőgéppel való megbízható csatlakozás és a jobb kommunikáció érdekében. A még hosszú ideig tartó, vakuval történő fényképezés esetén is megbízható teljesítmény biztosításához, a SPEEDLITE EL-5 hatékony passzív hűtőrendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a hő gyorsabb elvezetését. Kedvezőtlen időjárási körülmények között történő fényképezéskor a por- és vízállóságot biztosító tömítések kellő megbízhatóságot nyújtanak a fotósok felszerelései számára.
A professzionális munkafolyamatokhoz tervezett SPEEDLITE EL-5 számos funkciót kínál, például vezeték nélküli rádiós vezérlést akár 15 további Speedlite-hoz, valamint Camera Link funkciót, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy az ezekhez a Speedlite egységekhez csatlakoztatott külső fényképezőgépeket is működtessék. A Dual White LED-fény modellezőfényként vagy AF-segédlámpaként működik, hogy támogassa a fókuszálást gyenge fényviszonyok között. Az egyéni vaku üzemmóddal (C.Flash) a felhasználók vaku beállításokat (C1, C2, C3) regisztrálhatnak a Speedlite-on, és ezeket „összekapcsolhatják” a fényképezőgép egyéni üzemmódjaival is , amelyek előbeállításként működnek annak érdekében, hogy felgyorsítsák a munkafolyamatokat összetettebb környezetben. A SPEEDLITE EL-5 ugyanolyan intuitív kialakítással és menürendszerrel rendelkezik, mint az EL-1, és a jól ismert joystick és gombkiosztás mellett egy új (Flash) Menu Direct gombot is kínál, amellyel könnyen elérhető a fényképezőgép Speedlite beállítási menüje.

DPP Cloud frissítés
A Canon a haladó fotósoknak szánt Digital Photo Professional szoftverét is megerősítette egy új, előfizetéses Neural Network Image Processing képfeldolgozó eszközzel, amely a felhőalapú számítástechnika és a Canon fejlett AI-technológiájának erejével javítja a képminőséget. A fotósok képesek csökkenteni a zajt, miközben helyreállítják a részletességet és az élességet, ami korábban nem volt lehetséges ilyen magas ISO-értéknél, javítják a színpontosságot és kihasználják az objektív optimalizálás előnyeit.

SPEEDLITE EL-5 – Főbb jellemzők:

  • 60-as kulcsszám, beépített modellezőfénnyel
  • Gyors, 0,1-1,2 másodperces vaku újratöltési időiv
  • Újratölthető LP-EL Li-ion akkumulátorcsomag
  • A Canon első olyan Speedlite vakuja, amely többfunkciós catlakozóval rendelkezik
  • Vezeték nélküli rádióvezérlés akár 15 további Speedlite vakuhoz