Profi 27″-os Philips monitort villantott az MMD

0

Az MMD – a Philips márkanév tulajdonosa – új monitort jelentett be, amellyel kifejezetten a profikat célozza meg.

A Philips 27B1U7903 típusjelzésű monitor 4k UltraHD felbontású IPS panelt használ, amely mögött az átlagos 576 zónás LED háttérvilágítással szemben mintegy 2304 zónás helyi megvilágítást adó MiniLED dolgozik. A kvantum pont technológiájú monitor 10 bit színmélységű, színtere az NTSC 121%-át, az sRGB 154%-át, az Adobe RGB 99,2%-át fedi le. Képes HDR tartalmak megjelenítésére is, ez esetben 1400 nit fényerőt kínál, amelyet a DisplayHDR 1400 tanúsítvány is igazol.

A bemenetek között egy Thunderbolt 4, két HDMI 2.0, valamint egy DisplayPort 1.4 csatlakozó biztosítja a különböző forrásból származó videó és audiójelek fogadását, míg a láncbafűzés lehetőségét DisplayPort és Thunderbolt kimenetek adják. USB 3.0 csatlakozóján akár 90W töltőteljesítmény is elérhető, így erre alkalmas notebookkal egyetlen kábellel nem csak az adatbe- és kimenetet, valamint a videótovábbítást valósíthatjuk meg, de az energiaellátását is.
A profi felhasználók számára a monitort előkalibrálják, a gyártó a DeltaE értékre <1-et adott meg.

A monitorba rejtett PowerSensor infravörös fény segítségével képes érzékelni a felhasználót, aki ha eltávolodik a monitortól, akkor a vezérlés lecsökkenti a monitor energiafelvételét, így akár 80%-os energiamegtakarítás is elérhető.

A Philips 27B1U7903 ára 1300 euró.

A Philips 27B1U7903 főbb jellemzői:

  • képátló: 27″
  • oldalarány: 16:9
  • felbontás: 3840×2160 pixel
  • pixelméret: 0,1554 mm
  • panel típus: IPS
  • mini-LED háttérvilágítás
  • 154% sRGB, 99,2% AdobeRGB színtér lefedettség
  • háttérvilágítás max. teljesítményen: 1000 cd/m2 SDR, 1400 cd/m2 HDR módban
  • DisplayHDR 1400 tanúsítvány
  • 10 bites színmélység
  • betekintési szög: 178 fok
  • kontrasztarány: 1.300:1
  • válaszidő: 4 ms
  • csatlakozók: 2×HDMI 2.0 (HDCP-vel), 1× Thunderbolt™ 4 bemenet, 1× Thunderbolt™ 4 kimenet, 1× DisplayPort 1.4 bemenet (HDCP-vel), 1× DisplayPort 1.4 kimenet (HDCP-vel), 4× USB 3.2 port (egyik 90W PD teljesítménnyel), 1× analóg hangkimenet, gigabites Ethernet csatlakozó
  • elfordítható ±45 fokkal
  • dönthető -5..+15° tartományban
  • Pivot mód (90 fokkal elfordított kijelzési mód)
  • 13 cm-rel emelhető talp
  • fogyasztás: 45 Watt (ECO), 75 Watt (tipikus)

Sajtóközlemény:

A Philips 27B1U7903 monitor a Thunderbolt™ 4 és a MiniLED

alkalmazásával maximális teljesítményt és vizuális tűzijátékot nyújt a modern idők professzionális felhasználóinak

2022. november 21. – Amszterdam – A kreatív szakemberek és művészek sokoldalú munkát végeznek, és olyan megoldásokat keresnek, amelyek megfelelnek egyéni és speciális igényeiknek, így teljes mértékben kifejezhetik kreativitásukat. Munkájuk támogatásához olyan nagy teljesítményű monitorra van szükségük, amely teljesítménynövelő funkciókat, kiváló minőségű vizuális megjelenítést és kényelmes konnektivitást biztosít.

Az MMD, vezető kijelző-szakértő és a Philips monitors márka licencpartnere ma bemutatja a Philips 27B1U7903 4K MiniLED Thunderbolt™ 4 monitort, amely a kiemelkedő képi teljesítményt biztonságos, egykábeles dokkolással kombinálja, alkatrészeiben és csomagolásában fenntartható anyagokat használ, és stílusos dizájnnal rendelkezik. A nagy teljesítményű funkciókkal megpakolt Philips 27B1U7903 a szakemberek számára a termelékenység új szintjének elérését teszi lehetővé, és egyben az első olyan Philips monitor, amely a következő generációs csatlakoztathatóság érdekében Thunderbolt™ 4 technológiával rendelkezik.

Ideális monitor mindazok számára, akiknek fontos a kiemelkedően magas színhűség: a Philips 27B1U7903

Főbb jellemzők
• Thunderbolt™ 4 be-/kimenet videóhoz, hanghoz, adatátvitelhez, Ethernethez, tápellátáshoz, láncolatba kapcsoláshoz és még sok minden máshoz
• MiniLED kijelző, a legnagyobb számú helyi dimmelési zóna egy 27 hüvelykes monitorban (2 304 zóna, szemben a jellemzően 576 zónával)
• VESA DisplayHDR 1400 tanúsítvány a mélyebb feketék és világosabb fehérek, valamint ultra-realisztikus színek, kiemelések és árnyékok megjelenítéséhez a játékokban és filmekben
• UltraClear 4K felbontás az extrém részletgazdagság és pontosság érdekében
• Négy oldalon keret nélküli kialakítás és integrált kábelkezelés a karcsú, letisztult megjelenés érdekében

„A Philips 27B1U7903 tele van élvonalbeli, teljesítménynövelő funkciókkal, így minden kreatív szakma számára ideális választás. Extrém színpontosságával és a részletekre való odafigyeléssel nemcsak lenyűgöző látványt nyújt, hanem a Thunderbolt™ 4 technológia sebességét, teljesítményét és egyszerűségét is magában foglalja.” – mondja Xeni Bairaktari, az MMD Monitors & Displays globális marketingvezetője és vezető EU márkaigazgatója.

Erő, teljesítmény és pontosság
Az olyan szakemberek, mint a filmesek, színészek, fotósok és grafikusok, akiknek kiemelten fontos a nagyon magas színpontosság és részletgazdagság, kiválóan fogják tudni használni a Philips 27B1U7903 modellt. Az UltraClear 4K (3840×2160) felbontás biztosítja a CAD és 3D grafikai alkalmazások által megkövetelt pontosságot és részletgazdagságot. IPS technológiája extra széles, 178/178 fokos betekintési szögeket kínál, a MiniLED háttérvilágítás pedig megkönnyíti a fényerő és a kontrasztarány szabályozását. Ez a monitor a VESA DisplayHDR™ 1400 tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár 1400 nit csúcsfényerőt, jelentősen megnövelt kontraszttartományt és szélesebb színskálát (1,07B szín) biztosít, így az ultra-realisztikus hatások érdekében kiemeli az eddig nem látott részleteket és árnyalatokat. A Philips 27B1U7903 grafikus teljesítményét egyéb megjelenítést javító funkciók széles skálája bővíti tovább. A Quantum Dot technológia, egy innovatív félvezető nanokristály technológia, amely bizonyos hullámhosszokon pontos fénykibocsátást nyújt, így élénk, dinamikus, szemet gyönyörködtető színeket eredményez. A Zero Bright Dot™ kiküszöböli az LCD fényes pontok hibákat, a SmartUniformity pedig a képernyő teljes területén egyenletes fényerőt biztosít, az 1-nél kisebb Delta E érték pedig a legmagasabb színpontosságot nyújtja, ráadásul védelmet biztosít a több azonos típusú kijelző közötti színeltérések ellen.

A Philips 27B1U7903 másik sztár funkciója a Thunderbolt™ 4 protokoll, amely az elődeit meghaladó egyszerűséget, sebességet és megbízhatóságot nyújt. Akár egyetlen kábellel történő villámgyors adatátvitelre, több képernyőn megbízható 4K-s szórakoztatásra, lenyűgöző 90 W energiaellátásra van szüksége laptopok töltéséhez vagy áramellátásához, egyszerű és nagy teljesítményű láncolatba kapcsolásra többmonitoros elrendezésekhez, vagy akár a Thunderbolt™ 4 a Thundererspy támadások elleni fokozott biztonsággal járó nyugalomra, a Thunderbolt™ 4 az előnyök valóságos kincsesládáját kínálja. És ez még nem minden – a Thunderbolt™ 4 megfelel az USB4 szabványnak, ami azt jelenti, hogy a felhasználók kihasználhatják a legjobb és legnagyobb USB sebességet, amely akár 32 Gbps adatátviteli sebességet is garantál.

Végül, de nem utolsósorban a Philips 27B1U7903 számos ergonómiai és fenntarthatóságot szem előtt tartó funkcióval rendelkezik, mint például az akár 80% energiamegtakarítást lehetővé tevő rejtett PowerSensor, valamint a SmartErgoBase, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a hosszú órákon át tartó munka vagy játék során a monitort a legkényelmesebb pozícióba forgassák, döntsék és beállítsák a magasságát.