Javítottak a Nikon Z fc funkcióin

0

A Nikon frissítette a Nikon Z fc tükör nélküli, APS-C szenzoros digitális fényképezőgépének firmware-ét és kiadta annak C1.30-as verzióját, amelyben az alábbi változások lépnek életbe:

  • Az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] f2 Egyéni beállításában [Egyéni vezérlők (fényképezés)] a vezérlőkhöz rendelhető funkciók köre kibővült az [Élességpozíció mentése] és az [Élességpozíció előhívása] lehetőséggel. 2022. november 29-i állás szerint az említett funkciók a következő objektívekkel használhatók:
    – NIKKOR Z 70-200mm f/2,8 VR S
    – NIKKOR Z 100-400mm f/4,5-5,6 VR S
    – NIKKOR Z 400mm f/2,8 TC VR S
    – NIKKOR Z 400mm f/4,5 VR S
    – NIKKOR Z 800mm f/6,3 VR S
  •  Javítottunk a memória előhívása közben végrehajtott automatikus élességállítás eredményességén, biztosítva, hogy egyik élességállítási módban se változzon az élességpozíció, még akkor sem, ha a felhasználó az élességpozíció előhívása közben félig lenyomja a kioldógombot.
  •  Az ML-L7 távvezérlővel végzett távoli fényképezés során a fényképezőgép ezentúl minden felvételnél beállítja az élességet, ha az [Élességállítási mód] [AF-C] beállítása van érvényben, miközben a felhasználó az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] a1 Egyéni beállítását [AF-C prioritás kiválasztása] a [Kioldás] lehetőségre állította.
  •  Kiküszöböltük azt a problémát, amelynek következtében az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] f2 Egyéni beállításában [Egyéni vezérlők (fényképezés)] kiválasztott beállítások esetenként nem a várt eredményt hozták, amikor valamely Felhasználói beállítások mód volt érvényben.

A frissítés elvégezhető a Nikon Letöltési Központjából letölthető fájl segítségével a weboldalon közzétett ismertető lépései szerint.