Feketében is kapható lesz a Nikon Z fc és a 40mm f/2

  0

  A Nikon ma két termékének jelentette be újragondolt, a piaci igényeknek jobban megfelelő köntösbe bújtatott változatát.
  A tükör nélküli, APS-C szenzoros Nikon Z fc (tesztünk róla ITT olvasható) még 2021-ben jelent meg, akkor a korábbi, filmes FM2-höz hasonló dizájnnal. A mai igények azonban talán jobban kedvelik a teljesen fekete gépvázakat, így erre reagálva a Nikon ma bemutatta ennek a gépnek a teljesen fekete változatát.

  Ezzel összhangban a korábbi Nikkor Z 40mm f/2 objektívnek is elkészítette egy új változatát, amely – bár ugyanúgy fekete színű, mint a korábbi modell – jobban hasonlít a régebbi Nikkor objektívek külsejére, így ideális párosítás lehet ez az objektív az új, fekete Nikon Z fc-hez, de akár egy fekete Nikon Z 7II-höz vagy Z 6II-höz is.
  Az objektívről korábban ITT írtunk részletesen.

  Sajtóközlemény:

  A NIKON EGY IKONIKUS FÉNYKÉPEZŐGÉP ÉS OBJEKTÍV ÚJRAGONDOLÁSÁVAL BŐVÍTI A TÜKÖR NÉLKÜLI VÁLASZTÉKOT

  2022. november 9.: A Nikon ma két olyan új terméket mutat be folyamatosan bővülő kínálatában, amelyeket népszerű modelljei öröksége ihletett. A kínálat újdonsága az ikonikus Nikon Z fc fényképezőgép és a NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) fekete változata – egy kompakt és könnyű fix objektív, amely kiváló képminőséget és sokoldalúságot kínál. Mindkét kiadás a Nikon Z sorozatának innovatív technológiáját és a lenyűgöző retró dizájnt ötvözi.

  Z fc fekete kiadás
  A Z fc tükör nélküli fényképezőgép volt az első Z sorozatú modell, amely ötvözte az „örökölt” dizájnt a fejlett tükör nélküli technológiával – nem csak állóképek és videók készítésére volt ideális, de a tulajdonosok is büszkén használták. A tavalyi ezüst változat óriási sikere után a csak a Nikon Store-ban kapható fekete kiadás megfelel a vásárlói igényeknek, és tükrözi a Nikon azon törekvését, hogy még többen leljék örömüket az időtlen Z fc fényképezőgépben. Ezen kívül hat új színnel bővült a prémium külső, kizárólag a Z fc fekete kiadás számára elérhető színválaszték – összesen 12 különböző színvariáció a Z fc ezüst és a Z fc fekete kiadáshoz.
  A NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)
  Könnyű kialakításával és kiváló optikai teljesítményével a NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) objektív tökéletesen alkalmas portrék és más álló témák fotózására, és bármilyen beállítás használata mellett lenyűgözi a felhasználókat. Az állandó f/2-es maximális rekesz lehetővé teszi a fotósok számára, hogy a lehető legszebb lekerekített háttérelmosást hozzák létre, a 40 mm-es normál gyújtótávolság pedig kiemeli az elsődleges témát.

  A NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) objektív is a klasszikus NIKKOR objektívektől örökölte kialakítását, amelyek ugyanabban az időszakban jelentek meg, mint a Nikon FM2 filmes fényképezőgép – amely öröksége ihlette a Z fc fényképezőgépet. Megérkezése kibővíti a Z fc retró kialakításához illeszkedő objektívek választékát.

  Kompakt méretének és kis tömegének köszönhetően nemcsak jól néz ki, de azok számára is tökéletes, akik mindig úton vannak. Eközben a nagy sebességű és pontos automatikus élességállítás, valamint a por- és cseppálló váz lehetővé teszi, hogy bármilyen életstílushoz illeszkedjen, így növelve a fényképezés örömét.

  Főbb jellemzők: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

  • A Z fc fényképezőgéphez illeszkedő, örökség ihlette dizájn alkalmazása, amelyet az FM2-vel egy időben megjelent klasszikus NIKKOR objektívektől vett át.
  • A nagy fényerejű, f/2-es maximális rekesz és a 9 lamellás írisz gyönyörű, lekerekített háttérelmosást biztosít.
  • A 40 mm-es gyújtótávolság szabványos látószöget biztosít, amely ideális portrék, pillanatképek és más témák sokféle jelenetben történő fényképezéséhez.
  • A gyújtótávolság 60 mm APS-C méretű/DX-formátumú fényképezőgéphez való rögzítés esetén.
  • Kompakt és könnyű, teljes hossza kb. 45,5 mm, össztömege kb. 170 g.
  • A 0,29 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően a felhasználók közel kerülhetnek a témákhoz.
  • Az STM (léptető motor) alkalmazása nagy sebességű és pontos AF-et tesz lehetővé halk működés mellett, a kompakt váz feláldozása nélkül.
  • Por- és cseppálló teljesítményének köszönhetően nagyobb biztonsággal vihető bárhová.
  • A vezérlőgyűrűhöz olyan funkciók rendelhetők, mint a rekeszérték és az expozíciókompenzáció.
  • A videófelvétel rendkívül halk működés mellett, hatékony fókuszlégzés-vezérléssel és stabil expozícióval történik.