Két és négylemezes NAS-ok: QNAP TS-262 és TS-462

0

A felhő alapú adattárolás mellett még ma is nagy jelentősége van a nagy adatbiztonságot adó, RAID rendszer alapú NAS-oknak, amelyeket a QNAP most két új modellel bővíti.

A multimédiás képességekkel is rendelkező, 4k UltraHD videólejátszási képességű hálózati háttértárak HDMI kimenettel is rendelkeznek, a gyors adattovábbítás érdekében pedig 2,5 Gbit/s Ethernet csatolót kaptak. A két és négy lemezes modellek 2,5″-os és 3,5″-os kialakítású merevlemezeket vagy SSD-ket fogadnak, de lehetőséget kínálnak SSD alapú gyorsításra is, ehhez két M.2 PCIe (NVMe) bővítőhelyet kínálnak.
A képességek további felturbózásához PCIe Gen 3 x2 csatlazót alakítottak ki a NAS belsejében, amelybe akár 10 GbE vezérlőt is helyezhetünk.

Természetesen nem maradtak le az elülső és hátsó USB aljzatok sem, ezekből kettő USB 2.0, kettő pedig USB 3.2 Gen 2, kialakításuk mindegyik esetben Type A.

Az új QNAP NAS-ok áráról egyelőre nincs információnk.

Sajtóközlemény:

A QNAP bejelentette a TS-x62 sorozatú, Intel® Celeron® N4505 kétmagos processzor felszerelt, 2,5 GbE multimédiás NAS-rendszereket, amelyek támogatják a HDMI 2.1-t, valamint két M.2 PCIe foglalattal és PCIe bővíthetőséggel rendelkeznek

2022. december 8. Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási- és tárolási megoldások vezető innovátora ma bemutatta a TS-x62 NAS sorozatot. Az Intel® Celeron® kétmagos processzorokkal felszerelt sorozatba a 2-lemezes TS-262 és a 4-lemezes TS-462 modellek tartoznak. Mindkét megoldás egy 2,5 GbE csatlakozással és két M.2 PCIe bővítőhellyel rendelkezik az SSD gyorsítótárazás támogatásához, ami nagyobb átviteli sebességet és gyorsabb hozzáférést tesz lehetővé a különféle tárolóalkalmazások felgyorsításához. Mindemellett egy PCIe Gen 3 bővítőhely is elérhető, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a NAS funkcióit a QNAP PCIe bővítőkártyáinak széles választékával egészíthessék ki. A TS-x62-n tárolt multimédiás tartalmak egyszerűen streamelhetők a felhasználók otthonában, emellett a HDMI 2.1 kimenettel rendelkező televíziókon vagy monitorokon akár közvetlenül is megtekinthetők.

„Örülünk, hogy a QNAP-pal együttműködve útjára indíthatjuk a TS-x62 sorozatot, amely olyan hasznos képességeket biztosít az otthoni felhasználók számára, mint a 4K felbontású multimédiás streaming, a központi adattárolás és a hatékony fájlmentés. Az Intel® Celeron® N4505 processzor kiemelkedő teljesítményt nyújt az otthoni NAS-modellek kategóriájában, köszönhetően a kiváló együttműködési és multitasking képességeinek” – nyilatkozta Jason Ziller, az Intel Corporation ügyfélkapcsolati részlegének vezérigazgatója.

„Az Intel® Celeron® N4505 processzorral felszerelt TS-x62 sorozat bizonyítja QNAP elkötelezettségét amellett, hogy nagy teljesítményt és kiváló funkcionalitást biztosítson az otthoni felhasználók számára. Például az integrált Intel® OpenVINO™ AI motornak köszönhetően a fotókezelő megoldás a korábbi rendszerekhez képest gyorsabb képazonosítást és rendszerezést biztosít” – tette hozzá Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója.

A TS-x62 sorozat alapértelmezés szerint a QNAP QTS operációs rendszerének legújabb verziójával – QTS 5.0.1 – érkezik, így a felhasználóknak egy gyorsabb, zökkenőmentesebb és könnyebb használati élményben lehet részük. A QuMagie, az intelligens AI-alapú fotókezelő alkalmazás ezentúl akár egy Edge TPU modul telepítésével is felgyorsítható (opcionális megvásárolható). A QTS 5.0 támogatja a TLS 1.3-at is a biztonság és a teljesítmény javítása érdekében, emellett az automatikus QTS- és alkalmazásfrissítések garantálják a NAS optimális működéséhez szükséges feltételeket.

A Plex® támogatás segítségével a TS-x62 képes a lemezen tárolt médiafájlok streamelésére a különböző mobileszközökre, DLNA® készülékekre, valamint olyan televíziókra, amelyek elterjedt streaming megoldásokat használnak, beleértve a Roku®-t, az Apple TV®-t (a Qmedia segítségével), a Google Chromecast™-et és az Amazon Fire TV®-t. A Hybrid Backup Sync (HBS 3) különféle biztonsági mentési lehetőségeket biztosít, beleértve a másodlagos biztonsági mentést felhőbe, külső adattárolókra és távoli NAS-rendszerekre. A TS-x62 kapacitása egyszerűen növelhető további bővítőegységek csatlakoztatásával, vagy a HybridMount használatával, amely lehetővé teszi a népszerű felhőszolgáltatások, például Dropbox, Google Drive, OneDrive és más jelentős felhőszolgáltatások társítását. A NAS App Center emellett számos alkalmazást kínál a fájlkezeléshez, a produktivitás növeléséhez és még sok máshoz is.

Legfőbb tulajdonságok

  • TS-262-4G: 2 meghajtórekesz, 4 GB RAM
  • TS-462-2G: 4 meghajtórekesz, 2 GB RAM

Torony modell; Intel® Celeron® N4505 kétmagos processzor 2,9 GHz-es Turbo Boosttal; használat közben cserélhető 2,5/3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps lemezek vagy SSD-k; 2 x M.2 2280 PCIe Gen 3 foglalat; 1 x 2,5 GBASE-T RJ45-port; 1 x PCIe Gen 3 bővítőhely; 2 x USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) port, 2 x USB2.0-port; 1 x HDMI 2.1 4K@60Hz kimenet