Aprócska, nagylátószögű pancake jön: Nikkor Z 26mm f/2,8

0

A Nikon két objektívének fejlesztését jelentette be, amelyek mindegyike a tükör nélküli Z rendszerhez készül.

Ezek közül az egyik az apró, pancake stílusú, azaz vékonyka (a kép alapján kb. 1,5-2 cm vastag) nagylátószögű fix, amely az átlagosnál kicsit jobb, 26mm-es nagylátószöget kínál f/2,8 fényerő mellett (75 fok helyett közel 80 fokos látószöggel). A Nikkor Z 26mm f/2,8 kirajzolja a full-frame szenzort is, de akár az APS-C szenzoros gépeken is használhatjuk, ez esetben közel standard látószöget kapunk (~40mm, 58 fokos látószög).

Az objektívről további részletek a hivatalos megjelenéskor várhatók.

Sajtóközlemény:

A NIKON BEJELENTI KÉT ÚJ NIKKOR Z OBJEKTÍV FEJLESZTÉSÉT

2023. január 5.: A Nikon örömmel jelenti be két új NIKKOR Z objektív fejlesztését: a NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, egy gyors, közepes telefotós fix objektív, a NIKKOR Z 26mm f/2.8 pedig egy vékony, nagy látószögű objektív, és mindkettő kompatibilis a Z-bajonettes rendszerrel.
A folyamatosan bővülő S sorozatú¹ NIKKOR Z objektívsorozat részét képező NIKKOR Z 85mm f/1.2 S kiváló renderelési teljesítményt, valamint nagy és gyönyörű háttérelmosást kínál. A portréfotózás lehetőségeit kibővítő objektív különösen alkalmas esküvői és divatfotósok számára.
A NIKKOR Z 26mm f/2.8, a másik bejelentett nagy teljesítményű objektív hihetetlenül vékony és könnyű vázzal rendelkezik, amely ideális olyan amatőr fotósok számára, akik kirándulásokhoz is szeretnék magukkal vinni fényképezőgépüket. A fix objektív tökéletes társ a fotózáshoz; biztosítja, hogy a fotósok soha ne szalasszanak el egy lehetőséget sem a gyönyörű képek megörökítésére.
A Nikon a képalkotási kultúra elkötelezett vezetője, és olyan termékeket fejleszt, amelyek nem csupán kielégítik a felhasználók igényeit, hanem emellett képessé teszik őket kreatív és technikai lehetőségeik kiaknázására is.

¹ Az S sorozat a NIKKOR Z objektívek egy olyan osztálya, amely kiemelkedő optikai teljesítményt nyújt, és amely megfelel a magas szintű tervezési és minőség-ellenőrzési alapelveknek.