Bővül a Nikon portréobjektívek sora is egy Nikkor Z 85mm f/1,2 S-sel

0

A Nikon két objektívének fejlesztését jelentette be, amelyek mindegyike a tükör nélküli Nikon Z rendszerhez készül.

A Nikkor Z 85mm f/1,2 S a már piacon lévő Nikkor Z 85mm f/1,8 S nagyobb fényerejű nagytesója lesz, az első 85mm-es f/1,2 fényerővel. A gyártó egyelőre részleteket nem árult el a fejlesztés alatt álló termékéről, de annyi tudható, hogy 82 mm-es szűrők lesznek feltekerhetők a frontlencse elé.
A már kapható 85mm f/1,8 és a fejlesztés alatt álló 85mm f/1,2 termékfotóit egymásra helyezve látható, hogy mennyivel nagyobb lesz az új, nagyobb fényerejű modell. A képből arra következtethetünk, hogy kb. 16 cm hosszú és 10 cm átmérőjű lesz.

Sajtóközlemény:

A NIKON BEJELENTI KÉT ÚJ NIKKOR Z OBJEKTÍV FEJLESZTÉSÉT

2023. január 5.: A Nikon örömmel jelenti be két új NIKKOR Z objektív fejlesztését: a NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, egy gyors, közepes telefotós fix objektív, a NIKKOR Z 26mm f/2.8 pedig egy vékony, nagy látószögű objektív, és mindkettő kompatibilis a Z-bajonettes rendszerrel.
A folyamatosan bővülő S sorozatú¹ NIKKOR Z objektívsorozat részét képező NIKKOR Z 85mm f/1.2 S kiváló renderelési teljesítményt, valamint nagy és gyönyörű háttérelmosást kínál. A portréfotózás lehetőségeit kibővítő objektív különösen alkalmas esküvői és divatfotósok számára.
A NIKKOR Z 26mm f/2.8, a másik bejelentett nagy teljesítményű objektív hihetetlenül vékony és könnyű vázzal rendelkezik, amely ideális olyan amatőr fotósok számára, akik kirándulásokhoz is szeretnék magukkal vinni fényképezőgépüket. A fix objektív tökéletes társ a fotózáshoz; biztosítja, hogy a fotósok soha ne szalasszanak el egy lehetőséget sem a gyönyörű képek megörökítésére.
A Nikon a képalkotási kultúra elkötelezett vezetője, és olyan termékeket fejleszt, amelyek nem csupán kielégítik a felhasználók igényeit, hanem emellett képessé teszik őket kreatív és technikai lehetőségeik kiaknázására is.

¹ Az S sorozat a NIKKOR Z objektívek egy olyan osztálya, amely kiemelkedő optikai teljesítményt nyújt, és amely megfelel a magas szintű tervezési és minőség-ellenőrzési alapelveknek.