Fotóriporteri életműdíj – jelölés

0

Ez évben sem marad el a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ már hagyományosnak számító, 2018-ban indított Fotóriporteri Életműdíj átadása.
A jelöltekre már lehet javaslatokat adni, ezeket 2023. február 28-ig várják a szervezők e-mailben (info@capacenter.hu; Tárgy: Fotóriporteri Életműdíj 2023.)
Sajtóközlemény:


A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ 2023-ban is átadja a Fotóriporteri Életműdíjat a fotóriporteri szakmában kiemelkedő életmű elismeréseként. A Fotóriporteri Életműdíj szakmai partnere a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztálya.

Jelölés:
Az életműdíjas személyére bárki javaslatot tehet. A javaslatokat minden évben február 28-ig lehet a Capa Központ részére megküldeni. (Email: info@capacenter.hu; Tárgy: Fotóriporteri Életműdíj 2023)

A díj: 1 millió Ft
A Fotóriporteri Életműdíj oklevelét minden évben Palotai Gábor grafikus tervezi.

Döntés:
Az életműdíjról a döntést a 6 tagú kuratórium hozza meg. A beékezett javaslatok alapján a kuratórium egyhangú döntést hoz. Az életműdíjat minden alkalommal kizárólag egy természetes személy kaphatja meg, alkotócsoportok nem jelölhetők.

A Fotóriporteri Életműdíj kuratóriuma 2023-tól az alábbiak szerint változik. Bánkuti András MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya elnöke a Fotóriporteri Életműdíj kuratóriumába, a 2022. év végén elhunyt Móricz-Sabján Simon helyett Fejér Gábor fotográfust delegálta.

2023-tól a Kuratórium tagjai: Bánkuti András, Fejér Gábor, Horváth M. Judit, Keleti Éva, Kőrösi Orsolya, Szigeti Tamás

2023. FEBRUÁR 28-IG VÁRJUK A JELÖLÉSEKET!

A Fotóriporteri Életműdíjat 2018-ban Urbán Tamás, 2019-ben Szebeni András, 2020-ban Rédei Ferenc, 2021-ben Benkő Imre, 2022-ben Fejér Gábor kapta.