Két fixszel bővült a Leica L bajonettes objektív kínálata

0

A Leica két új fix gyújtótávolságú objektívvel bővítette L bajonettre készült objektívjeinek családját.

A Summicron-SL szériában piacra kerülő 35mm f/2 ASPH. és 50mm f/2 ASPH. modellek mindegyike 8 cm hosszú, tömegük 400 gramm körüli, 67 mm szűrőmenettel rendelkeznek, fényerejük pedig egységesen f/2 (ez egyébként a teljes Summicron-SL sorozatra igaz).

Mindkét objektívnek vannak már piacon lévő változatai, azok azonban az APO névvel kezdődnek, jelezvén, hogy apokromatikus lencse is található bennük. Ezek ára azonban elég borsos, 5-6 ezer euró közötti, így még a fanatikus Leica tulajdonosoknak is át kell azért gondolniuk, hogy belevágjanak-e egy ilyen beruházásba.
Nos, most ezek a 35 és 50 mm-es objektívek kaptak egy-egy igen komoly vetélytársat, hiszen az új Leica Summicron-SL 35mm f/2 ASPH. és a Leica Summicron-SL 50mm f/2 ASPH. ára „csupán” 2250, illetve 1950 euró lesz. Ez nem azt jelenti, hogy optikailag jóval alulmúlná a társát és hogy esetleg kispórolták belőle a komolyabb üvegeket, az új, nem APO jelölésű objektívbe is került ugyanúgy három aszférikus tag, mint a drágább változatba, de természetesen más az optikai felépítés, apokromát az új modellekben nincs.

Ahogyan az összes L bajonettes objektívet, úgy ezeket is használhatjuk a Leica SL, a Panasonic S és a Sigma fp full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépeken.

Az objektívek részletes műszaki adatait a hírünk alatti linken elérhető adatlap tartalmazza.