Hihetetlenül könnyű: Sigma 17mm f/4 DG DN | Contemporary

0

Kifejezetten tükör nélküli fényképezőgépekhez készült a Sigma új ultranagy látószögű, fix gyújtótávolságú objektíve, az „I” szériában induló Sigma 17mm f/4 DG DN | Contemporary.

A mindössze 220 grammos objektív 104 fokos látószöget kínál, így tájkép fotózásra igen jól használható. Kis tömegének köszönhetően még a túrázók, hegymászók is gond nélkül magukkal vihetik egy szintén könnyű full-frame MILC vázzal együtt.
Az objektív rekeszgyűrűt, fókuszgyűrűt és AF/MF kapcsolót is kínál a könnyebb használat érdekében. Az L bajonettes változatnál a fókuszálás áttétele megváltoztatható lineáris és nem lineáris módokra is.

A 9 lencsetagja közül kettő speciális extra alacsony szórású, amely hatékonyan csökkenti a kromatikus aberrációt, míg a három aszférikus a képsarki asztigmatizmust korrigálja. A fejlesztésnél a fókuszlégzés minimalizálására is odafigyeltek.

A Leica L és Sony E bajonettel piacra kerülő Sigma 17mm f/4 DG DN | Contemporary lehetőséget kínál a mágneses első kupak használatára, a gyári csomagolásban ezen kívül szirom formájú napellenző is található. Az L bajonettes változat kompatibilis a Sigma USB dokkolójával is, amely nem csak a firmware frissítéséhez, de az egyes működési paraméterek beállítására is használható.

Ezzel az objektívvel együtt az igazán kicsi és könnyű Sigma objektívek szériája négyre bővült, a 17mm f/4-en kívül a 24mm f/3,5, a 45mm f/2,8 és a 90m f/2,8 alkotják ezt a sorozatot.

A Sigma 17mm f/4 DG DN | Contemporary április végétől lesz kapható 620 eurós áron.