TTArtisan Tilt-Shift 100 mm f/2,8 2x Macro

0

A The Thinking Artisan ismét egy különleges objektívet dob piacra, ezúttal a makrózás szerelmeseinek kínál olyan kézi élességállítású, full-frame szenzort is kirajzoló 100mm-es makróobjektívet, amellyel nem csupán 2× leképezési arány érhető el, de a fókuszsíkot dönteni (tilt) és eltolni (shift) is van lehetőségünk.

A TTArtisan Tilt-Shift 100 mm f/2,8 2x Macro 14 lencsetagból áll (köztük 6 nagy törésmutatójú lencsével), a makró funkción kívül ±8° döntést és ±6mm eltolást tesz lehetővé, a gyártó szerint minimális vignettálás mellett. A döntés segítségével az optikai tengellyel szokásosan merőleges fókuszsík iránya változtatható meg, ezáltal akár ferde/döntött sík mentén is lehet az élességi felület, amely pl. tárgyfotók esetében adhat ideálisabb eredmény, míg az eltolás az alakkorrekcióra (perspektív korrekcióra) kínál viszonylagos javítási lehetőséget.

Az objektívhez egy külön adaptert is mellékelnek, amellyel az objektívre vakupapucsba csúsztatható makrólámpa is helyezhető, amely így közelebb kerülhet a témához, mintha a gépvázon lenne.

A TTArtisan Tilt-Shift 100 mm f/2,8 2x Macro objektív első körben Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z és Sony E bajonettel kapható, ára 389 dollár.
Később érkezik majd Leica L és mFT bajonettel is, illetve az objektívből készül egy eltolás és döntés funkció nélküli TTArtisan 100 mm f/2,8 2x Macro modell is Canon EF, Fujifilm GFX és Nikon F bajonettel.

TTArtisan Tilt-Shift 100 mm f/2,8 2x Macro
Gyújtótávolság 100 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 24°
Döntés &plusmn8°
Eltolás &plusmn6 mm
Felépítés 14 lencsetag 10 csoportban
hat nagy törésmutatójú lencsetaggal
Fókusz rendszer manuális
Legszűkebb blende F22
Rekesz 12 lamellából
Közelpont 25 cm
Legnagyobb nagyítás 2:1
Szűrőmenet 67 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
151 mm × 72 mm
Tömeg 845 gramm
Gyári kiegészítő makró segédfény lámpa adapter