Fujifilm XApp

0

Új applikációt ad ki ma a Fujifilm az X és GFX szériás fényképezőgépeihez, amelynek segítségével távvezérlésre, illetve a készített anyagok letöltésére van lehetőségünk.
A korábbi FUJIFILM Camera Remote szoftverhez képest az XApp gyorsabb és megbízhatóbb vezeték nélküli Wi-Fi kommunikációt biztosít, ugyanakkor a géphez történő csatlakozás első lépései Bluetooth kapcsolaton keresztül történnek az egyszerűbb és gyorsabb folyamat érdekében. Az új funkciók között megjelent idővonal lehetőséget kínál dátum szerinti gyors listanézethez, a biztonsági mentéssel pedig a fényképezőgépeink beállításait menthetjük és tölthetjük vissza. Ezen felül pedig új firmware megjelenéséről üzenetben kapunk tájékoztatást.

Az új applikáció elérhető Android és iOS operációs rendszerű okostelefonokra és tabletekre egyaránt. A támogatott verziók és a további részletek a videó alatti közleményben olvashatók.

Sajtóközlemény:

FUJIFILM új fényképezőgép alkalmazás!
A Fujifilm kiadja a FUJIFILM XApp-ot a GFX / X szériás digitális fényképezőgépekhez
Zökkenőmentes kapcsolat a fényképezőgép és az alkalmazás között, és egy új funkcióval rendelkezik, amely egy fotónapló stílusban követi nyomon a fényképezési tevékenységet, hogy növelje a GFX / X széria használatával történő fényképezés vonzerejét.

TOKYO, 2023. május 24. — A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a „FUJIFILM XApp”(XApp) *1, egy új alkalmazás bevezetését, amely a GFX / X szériás digitális fényképezőgépekkel használható. Az alkalmazás 2023. május 25-én jelenik meg ingyenes letöltés formájában.

Az XApp egy új alkalmazás a GFX / X széria*2 használatához. A hagyományos FUJIFILM Camera Remote alkalmazás (Camera Remote) funkciói, amely egy Wi-Fi képes digitális fényképezőgépet kapcsol össze egy okostelefonnal (táblagéppel) távoli fényképezéshez, képátvitelhez és -nézegetéshez, az új alkalmazással tovább bővülnek. A vezeték nélküli kommunikáció stabilitása és sebessége javult a használhatóság növelése érdekében. Fotózás közben a felhasználók az XApp segítségével ellenőrizhetik az élő nézetet az okostelefonon / táblagépen, és távolról kezelhetik a fényképezőgépet. A fényképek elkészülte után az alkalmazással nem csak az átvitt képek, hanem a fényképezéssel kapcsolatos információk is megtekinthetők, mint például a használt fényképezőgép és objektív, valamint a fotózás helyszíne, tovább bővítve a GFX és az X sorozat által nyújtott fotózási élmény vonzerejét.

A Fujifilm a GFX és X szériás digitális fényképezőgépek, a FUJINON cserélhető objektívek és a Camera Remote alkalmazás révén a fotózás vonzerejének kiszélesítésén és a fényképezés kényelmének növelésén dolgozik. A legújabb lépésben a vállalat kifejlesztette az új XApp-ot, amely továbbfejlesztett funkciókkal és teljesítménnyel rendelkezik, hogy még nagyobb kényelmet biztosítson a fényképezési élményeknek.

A korábbi Camera Remote-hoz képest az XApp stabilabb és gyorsabb vezeték nélküli kommunikációt biztosít, és zökkenőmentesebben továbbítja a képeket a fényképezőgépről az okostelefonra/tabletre. Minden kommunikációs művelet kizárólag okostelefonon / táblagépen végezhető el, kivéve a kamera és az alkalmazás közötti kezdeti Bluetooth párosítást. Ez megkönnyíti az egyszerűsített műveleteket a jobb fényképezési élmény érdekében.

Az XApp lehetővé teszi a felhasználók számára a GFX / X szériás fényképezőgépek távoli működtetését egy csatlakoztatott okostelefonról / táblagépről, miközben a képeket Live View módban ellenőrzik. Különösen hasznos olyan helyzetekben, amelyek távoli műveleteket igényelnek, mint például a csoportkép és a fixpontos felvételkészítés. Az új „Biztonsági mentés/visszaállítás” funkcióval a felhasználók elmenthetik a fényképezőgép beállításait*3, például a Felvételi menüt és a Beállítási menüt az alkalmazásban, és a beállításokat vissza tudják helyezni a fényképezőgépre. A különböző tématípusokhoz vagy felvételi helyzetekhez tartozó kedvenc fényképezőgép-beállítások az alkalmazásban kezelhetők, így a beállítások gyorsan és egyszerűen módosíthatók akár felvétel közben is. A fényképezőgép-beállítások az alkalmazáson keresztül több azonos modellű fényképezőgépre is visszahatárolhatók, így egyszerűsítve a több kamerával történő fényképezést.

Az XApp új funkciói közé tartozik az „Idővonal*4„, amely összegyűjti és megjeleníti a fényképezési információkat, például a használt fényképezőgépet és objektívet, a készített képek számát, a fényképezés helyét és így tovább, az átvitt képek mellett a fotónapló stílusban, valamint a „Tevékenység*4„, amely automatikusan összesíti és megjeleníti a fényképezési információkat összesített alapon. Ezek a funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a fényképek megtekintése közben elgondolkodjanak a fotózási tevékenységeiken, és ezáltal az alkalmazásban a fényképek élvezetének új módját támogatják.

Ezenkívül az alkalmazás értesítést kap a párosított kameramodell új firmware-frissítéseiről. Az értesítésben szereplő utasításokat követve a felhasználók könnyen naprakészen tarthatják a kamera firmware-ét, és így hozzáférhetnek a legújabb funkciókhoz.

A Fujifilm folytatja a GFX/X széria fejlesztését és új termékek és szolgáltatások nyújtását, hogy tovább bővítse a fotózás örömét.


*1: Kompatibilis az okostelefonokkal és táblagépekkel
*2: Nem kompatibilis egyes modellekkel
*3: Minden fényképezőgép-beállítás, kivéve a hálózati beállításokat és az egyéni fehéregyensúly-beállításokat.
*4: Az Idővonal és a Tevékenység funkciók egyes országokban és régiókban nem érhetőek el. Ahhoz, hogy ezekkel a funkciókkal megtekinthessék a fényképezési információkat, a felhasználóknak be kell jelentkezniük a Fujifilm hálózati szolgáltatásába a közösségi média hitelesítéssel (Facebook, Apple, Google).

1. Név:
FUJIFILM XApp a GFX / X szériás digitális fényképezőgépekhez

2. Kompatibilis modellek:

  • FUJIFILM GFX100S,
  • FUJIFILM GFX50S II,
  • FUJIFILM X-H2S,
  • FUJIFILM X-H2,
  • FUJIFILM X-Pro3,
  • FUJIFILM X-T5,
  • FUJIFILM X-T4,
  • FUJIFILM X-T3,
  • FUJIFILM X-T30 II,
  • FUJIFILM X-T30,
  • FUJIFILM X-S20,
  • FUJIFILM X-S10,
  • FUJIFILM X-E4,
  • FUJIFILM X100V

: Ezeket a modelleket a 2023. május 24-én, szerdán megjelent legújabb firmware-rel kell frissíteni, hogy kompatibilisek legyenek.

3. Támogatott opercáios rendszerek:
iOS/iPadOS 13, 14, 15, 16
Android OS 11, 12, 13

4. Fő tulajdonságok:
(1) A vezeték nélküli kommunikáció stabilitásának és sebességének növelése, valamint a műveletek egyszerűsítése a jobb használhatóság érdekében

  • Az alkalmazás létrehozásakor nagy figyelmet fordítottunk a kamerák, okostelefonok és táblagépek vezeték nélküli csatlakoztathatóságának rendszertervezésére; a csatlakozási eljárásokra és a környező rádióhullámok kezelésére, hogy a vezeték nélküli kommunikációban jobb stabilitást és sebességet érjünk el. Ez azt jelenti, hogy a fényképezőgépen tárolt képek zökkenőmentesebben továbbíthatók okostelefonra vagy táblagépre.
  • Minden kommunikációs művelet elvégezhető okostelefonon / táblagépen, kivéve a kamera és az alkalmazás közötti kezdeti Bluetooth párosítást. A nagyobb kényelem érdekében nem kell váltani a kamera és az okostelefon között.
  • A Képátviteli megbízás funkció lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépben lévő képeket ne csak a fényképezőgép lejátszási módjában és a fényképezőgép kikapcsolt állapotában, hanem a fényképezés közben is átvihesse egy okostelefonra vagy táblagépre. Ez megkönnyíti a képek zökkenőmentes közzétételét és megosztását a közösségi médiában és az üzenetküldő alkalmazásokban.
  • Az alkalmazás nagy kontrasztú, fekete és fehér alaptónusú dizájnnal frissült. A szövegméretet megnövelték a jobb láthatósággal rendelkező felhasználói felület kialakítása érdekében.

(2) Vezeték nélküli csatlakoztathatóság a fényképezés megkönnyítése érdekében

  • Az XApp lehetővé teszi a felhasználók számára a GFX / X szériás kamerák távoli működtetését, miközben az élő nézetet okostelefonon vagy táblagépen ellenőrzik. Különösen hasznos olyan helyzetekben, amelyek távoli működtetést igényelnek, például csoportos felvételek készítésekor. Egyes felvételi beállítások, például a rekeszérték, az ISO és a zársebesség is konfigurálhatók az okostelefonról vagy a táblagépről.
  • Az új „Biztonsági mentés/visszaállítás” funkcióval a felhasználók elmenthetik a fényképezőgép beállításait, például a Felvételi menüt és a Beállítási menüt az alkalmazásban, vagy visszaállíthatják azokat a fényképezőgépre. A különböző tématípusokhoz vagy felvételi helyzetekhez tartozó kedvenc fényképezőgép-beállítások az alkalmazásban kezelhetők, így a beállítások gyorsan és egyszerűen módosíthatók akár felvétel közben is. Még akkor is, ha a fényképezőgép beállításai véletlenül megváltoznak a fényképezőgép működése közben, a fényképezőgépben elmentett beállítások beolvashatók az azonnali helyreállítás érdekében. A kamera beállításai az alkalmazáson keresztül több azonos modellű kamerára is visszatükröződhetnek, így egyszerűsítve a több kamerával történő fényképezést.
  • Az okostelefon dátuma, ideje és geolokációs információi automatikusan szinkronizálódnak a fényképezőgéppel, pontos időt tartva a fényképezőgépen lévő óra számára, és – ha engedélyt ad rá – a fényképezési adatok részeként pontos geolokációs adatokat rögzít a fényképezés helyéről. A rögzített földrajzi helymeghatározási adatok automatikusan megjelennek az idővonal térképen, így a felhasználók reflektálhatnak a napi fotózási helyszínekre.

(3) “Idővonal” és „Tevékenység” funkció, amely megkönnyíti a felvételi tevékenységekre való reflektálást és a felvételi technikák fejlesztését.

  • Az Idővonal funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szelektíven engedélyezzék a Tevékenységi feljegyzések*6 átvitelét egy okostelefonra vagy táblagépre, és kronologikusan megtekinthessék a napi fényképezési tevékenységekre vonatkozó információkat, beleértve a képeket, a készített képek számát, a fényképezés helyére vonatkozó információkat és a használt kamerát/objektívet, így automatikusan létrehozva egy fotónaplót. A napló szerkeszthető, például a cím megváltoztatható vagy jegyzetekkel egészíthető ki, az ügyfelek igényeinek megfelelően.
  • Az alkalmazás rendelkezik az új „Tevékenység” funkcióval is, amely automatikusan összesíti és megjeleníti a felvételi információkat, például a felvett képek számát és a fényképezőgép/objektív/használt filmszimulációs módot, a felvételek összesítése alapján, hogy a fotózás után még élvezetesebbé tegye a fényképezést.
  • Az Idővonal és a Tevékenység funkció megkönnyíti a felvételi tevékenységek átgondolását és a felvételi technikák fejlesztését.

*6: A tevékenységi felvétel a fényképezőgép használatával járó fényképezési tevékenységek felvételét jelenti. Csak a felhasználók által az alkalmazáson szelektíven engedélyezett információk kerülnek összesítésre.

(4) Firmware Update Notification funkció, hogy a kamera mindig naprakész maradjon
Az alkalmazás értesítést küld, ha új firmware jelenik meg a felhasználó kamerájához. Kövesse az értesítésben található utasításokat, hogy könnyedén naprakészen tartsa a kamera firmware-ét, és azonnal élvezhesse a legújabb funkciókat.