Samyang V-AF 45mm T1,9

0

A Samyang kifejezetten profi videográfusok, illetve filmkészítők számára alkotta meg a V-AF objektívcsaládját, amely új taggal bővült. A T1,9 fényáteresztő képességű objektívszéria minden egyes modellje azonos méretekkel és tömeggel rendelkezik, valamint a képalkotás során a színezetben sincs eltérés, így objektívcsere alkalmával nem változik meg a felvételek közötti színegyensúly.

A gyártó által közöltek szerint az objektívek 8k videófelvételre is elegendő felbontással rendelkeznek, a 43,3 mm-es vetített képátlónak köszönhetően pedig full-frame szenzoros gépekkel is használhatók.
A videózásnál fontos szempont lehet, hogy átfókuszálás során ne változzon meg jelentősen a látószög, erre a gyártó is figyelt, sőt, azt is megadta, hogy a fókuszlégzés mértéke 1 méter és végtelen között 5,5%-os.
A beépített autofókusz meghajtás rendelkezik fókuszmemória funkcióval is, így lehetőség van egy-egy tárgytávolság elmentésére és visszahívására. E gomb funkciója egyébként vázról programozható, így ha a fókuszmemória funkciót nem szeretnénk használni, más hasznos funkcióra cserélhetjük a gomb feladatát.
Sok esetben persze videózásnál a kézi fókusz is nagy jelentőséggel bír, ennek segítésére a fókuszgyűrű széles kivitelű, a teljes tárgytávolság tartomány 300 fok elfordításával járható be.

A Samyang V-AF 45mm T1,9 tökéletesen illeszkedik az eddigi V-AF objektívek közé, amelyek immár 24, 35, 45 és 75mm gyújtótávolsággal is elérhetők, az év végére pedig a 20mm T1,9 megjelenése is várható.
Az objektívek egyelőre csak Sony FE bajonettel kaphatók, az új Samyang V-AF 45mm T1,9 ára 650 amerikai dollár.

Samyang V-AF 45mm T1,9
Gyújtótávolság 45 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 52,3°
Fókusz rendszer lineáris léptetőmotor
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 35 cm
Szűrőmenet 58 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
72,2 mm × 72,1 mm
Tömeg 280 gramm