Yongnuo YN 50 mm f/1,8X DA DSM Pro

0

A Yongnuo új autofókuszos portréobjektívet dobott piacra, amely az APS-C szenzoros Fujifilm tükör nélküli gépekhez készült.

A 11 lencsetagból felépített optikai rendszerbe egy alacsony szórású lencsetag is került, így a kromatikus aberráció kordában tartására is ügyeltek a fejlesztők. A korábban már piacra került, full-frame szenzoros gépekkel is használható Yongnuo YN 50 mm f/1,8S DF DSM modellnél is ugyanennyi lencsetag van az objektívben (illetve közelpontja és tömege is megegyezik az új típuséval), viszont nem tartalmaz alacsony szórású lencsetagot, így feltételezhetőek a Pro jelölés erre is utal.

Az objektív egyik különlegessége a felső részén elhelyezett OLED kijelző, amelyen többek között a rekeszérték vagy a tárgytávolság olvasható le, ezen kívül pedig egy micro USB csatlakozó is az extrák sorát bővíti, amelyen keresztül firmware frissítést végezhetünk, ha szükséges.
Az automatikus élességállításhoz léptetőmotort alkalmaztak, a kézi élességállításhoz használható gyűrű funkcióját pedig az oldalsó kapcsolóval a rekesz beállítására is átválthatjuk.

A Yongnuo YN 50 mm f/1,8X DA DSM Pro ára a Yongnuo webáruházában 250 euró, elővásárlási akcióban 228 euró.

Yongnuo YN 50 mm f/1,8X DA DSM Pro
Gyújtótávolság 50 mm
Lefedett képterület APS-C
Látószög 32,4°
Felépítés 11 lencsetag 8 csoportban
Fókusz rendszer léptetőmotoros
Legszűkebb blende F16
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 45 cm
Legnagyobb nagyítás 1:6,7
Szűrőmenet 58 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
68 mm × 85 mm
Tömeg 387 gramm