LiDAR lézeres AF támogatást kapnak a Panasonic MILC-ek

0

Kínában épp most zajlik a Photo & Imaging Shanghai rendezvény, ahol a Panasonic és a DJI bejelentette együttműködésüket a DJI lézeres (LiDAR) fókuszmoduljaniak közös használatára.

Érdekes viszont, hogy erről egyelőre csak az ázsiai média számol be, mint a Camera Beta vagy az Asobinet. Ők természetesen részt vettek az említett rendezvényen tartott sajtótájékoztatón, így innen tudhatnak a tervekről.


A közzétett információk szerint az együttműködésének köszönhetően lehetőség nyílik a Panasonic kamerák DJI gimbalokhoz USB-C kábelen keresztül történő csatlakoztatására és a köztük lévő kommunikációra, amely tálcán kínálja a kiválasztott célpont követését a gimbal mozgásán keresztül. Emellett a Panasonic kamerái a DJI gimbalok tartozékaként kínált LiDAR modult is támogatják majd élességállításkor. A lézeres élességállításhoz nem szükséges látható fény, így teljes sötétségben kifejezetten előnyös, vagyis pont ott segít, ahol a hagyományos Panasonic DFD fókuszrendszer problémákba ütközhet.

Első körben a legújabb firmware-rel rendelkező Panasonic Lumix S1H, BS1H, S5 II és S5 IIx vázak lesznek képesek ezeknek a megoldásoknak a használatára. A tervek között szerepel a GH5 II és GH6 modellekhez egy firmware frissítés kiadása is, amely szintén lehetővé teszi az ilyen típusú együttműködést. A szükséges firmware megjelenése októberben várható. Ami a gimbalokat illeti, a szóban forgó technológiát a DJI RS3 Pro stabilizátornak és a hozzá illő LiDAR modulnak kell támogatnia.