Két hét múlva kapható: Sigma 70-200mm f/2,8 DG DN OS | Sports

0

A Sigma még október elején említette meg a 70-200mm f/2,8 full-frame szenzoros MILC-ekhez történő fejlesztését, azóta pedig hivatalosan is megjelent az új telezoom.

A 20 lencsetagja közül hat „F”-típusú alacsony szórású (FLD), kettő speciálisan alacsony szórású (SLD), három pedig aszférikus. A sok speciális lencsetag kiváló képminőséget ígér, még nyitott blendén is. A kiváló optikai felépítés ellenére tömege csupán 1,3 kg.
A belső zoomos objektív rekeszgyűrűt is kínál a kényelmesebb kezeléshez, a rekeszbeállítás akár folytonos is lehet, amely videózásnál ad finomabb átmeneteket és nem vibráló felvételt rekeszállítás során.
A Sigma különösen nagy hangsúlyt fektetett az autofókusz teljesítményére: a Sigma 70-200mm f/2,8 DG DN OS | Sports belsejében a két fókuszcsoport ellentétes irányba mozog. Ez hozzávetőlegesen felére csökkenti az egyes fókuszcsoportok úthosszát, amely a fókuszsebességre igen jó hatással van. A fókuszmeghajtást fókuszcsoportonként egy-egy nagy nyomatékú, HLA léptetőmotor (High-Response Linear Actuator) végzi, így nem csak gyors, de csendes is az automatikus élességállítás.
A filmesek számára jó hír, hogy az objektív fókuszlégzése is minimális.

A beépített optikai stabilizátor a gyártó új , OS2 stabilizáló algoritmusával működik, hatékonyságára 70 mm-nél 7,5 Fé-et, 200 mm-nél 5,5 Fé-et adott meg a gyártó.
Mint az összes Sports szériás Sigma objektív, az új 70-200mm f/2,8 DG DN OS | Sports modell is védett a por és a fröccsenő víz objektívbe jutása ellen.

A Sigma 70-200mm f/2,8 DG DN OS | Sports teleobjektív 2023. december 7-étől lesz kapható Európa-szerte Leica L és Sony E bajonettel. Ára 1700 euró lesz, az ár tartalmazza a csomagban lévő napellenzőt és az állványadaptert is.