Fotópályázat/fotógyűjtés: A mi normafánk

0

A mi normafánk címmel fotópályázatot írt ki a Normafai Síházat bérlő Bp Essentials Kft.
A pályázatra olyan, a Normafánál készült fotókat várnak, amelyek fotóesztétikai, történelmi-hitelességi és narratív szempontok szerint is érdekesnek, izgalmasnak, szépnek mutatják be a helyszínt vagy a helyszínre látogatók élményeit.

A pályázatot három kategóriában indítják:

 • Archív (2000 előtt készült privát fotó)
 • Természet, sport, életképek
 • Helyszínek, terek, épületek

A négy tagú zsűri:

 • Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője
 • Králik Dániel, fotográfus, operatőr
 • Sikota Krisztina, a Várkapitányság Turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője
 • Szabó Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs vezetője
 • Vajda Márton, a Normafa Síház Étterem képviselője, a Collectives tulajdonosa

Díjak:

 • Fődíj: lefogyasztható kártya a Normafa Síházban 100.000 Ft értékben
 • Kategória első díjas: lefogyasztható kártya a Normafa Síházban 50.000 Ft értékben
 • Közönségdíj: lefogyasztható kártya a Normafa Síházban 40.000 Ft értékben

Pályázati naptár:
2023. december 30. – fotópályázat beküldési határidő
2024. január 6. – fotók előválogatása (30 db), zsűrinek megküldés
2024. január 15. – zsűri bírálata, kiválasztás (3 díjazott)
2024. január 17. – felhívás közönségszavazásra a weboldalon a közönségdíjas képre
2024. január 31. – szavazás lezárása
2024. február 15. – kiállítás megnyitása a Normafa Síház Étteremben
2024. február 22. – virtuális kiállítás megnyitása a Normafa Síház Étterem weboldalán

Sajtóközlemény:

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

A Normafa Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelyeként a Normafa Síház Étteremmel együtt újult meg. Ennek apropóján közösségi fotógyűjtést szerveznek „A mi Normafánk” címmel”, hogy közösen idézzük fel, kinek mit jelent Budapest egyik legkülönlegesebb természeti és kulturális helyszíne. Az emlékgyűjtésre amatőr és profifotósok képeit is várják december 30-ig. A résztvevők 3 kategóriában jelentkezhetnek: archív fotóval; természet, sport, életkép témájában készültfelvétellel vagy teret, helyszínt, épületet ábrázoló képpel.

A mi Normafánk egy kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató fotópályázat, ahol a beküldött képekkel mindenki megmutathatja, számára mit jelent Budapest egyik legkülönlegesebb természeti és egyben kulturális helyszíne. A színes családi történetek és baráti időtöltések színpadát? A Hegyvidék történetének, épületeinek és ikonikus helyeinek korlenyomatait? A főváros egyik egyedülálló természeti kincsének és élővilágának megörökítését? Vagy a nagyvárosi erdei sportolás egyik legjobb helyét?

A Normafa és a Normafa Síház étterem megújulását ünneplő közösségi fotógyűjtésre az amatőr és profi fotósok képeit is várják életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül. Minden résztvevő kategóriánként egy fotót küldhet a minormafank@normafasihaz.hu email címre december 30-ig. Pályázni 2000 előtt készült archív felvétellel; természetet, sportolást, életképet megörökítő fotóval, vagy helyszínt, teret, épületet bemutató képpel lehet.

Január 15-én a pályázatra előválogatott fotókat öttagú zsűri bírálja el fotóesztétikai, történelmi-hitelességi és narratív szempontokat figyelembe véve. A zsűritagok Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője; Vajda Márton, a Normafa Síház Étterem képviselője, a Collectives cégcsoport egyik tulajdonosa; Sikota Krisztina, Várkapitányság Turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője; Králik Dániel fotográfus, operatőr, valamint Szabó Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs vezetője lesznek. A szakmai zsűri döntése mellett a közönség által legjobbnak ítélt fotót is díjazzák, közönségszavazásra a Normafa Síház weboldalán lesz lehetőség január 17-31. között.

A pályázat fődíjaként egy 100 ezer forint értékű vacsorakupont lehet nyerni a Normafa Síház Étterembe, és kategóriánként is 50 ezer forintos kuponra számíthatnak a győztesek. A közönségszavazás díjazottja pedig 40 ezer forint értékben tölthet el egy vacsorát az étteremben.

A legjobbnak ítélt fotókból kiállítást szerveznek a Normafa Síház Étteremben, melynek megnyitója február 15-én lesz, majd február 22-én az étterem weboldalán virtuális kiállítás is elérhetővé válik a legszebb emlékekből.

A pályázat részletei: https://normafasihaz.hu/fotopalyazat