Sigma 500mm f/5,6 DG DN OS | Sports

0

A Sigma új, fix gyújtótávolságú teleobjektívet dob piacra a tükör nélküli fényképezőgépekhez.

A Sigma 500mm f/5,6 DG DN OS | Sports érdekessége, hogy nagy gyújtótávolsága és relatív jó fényereje ellenére mindössze 1,4 kg-ot nyom, így az eddigi legkönnyebb (nem tükrös) 500 mm-es objektív.
A beépített optikai stabilizátorral rendelkező objektívben 20 lencsetag dolgozik, ezek közül három „F”-típusú alacsony szórású, kettő pedig speciálisan alacsony szórású, így minimális kromatikus aberrációval találkozunk majd.
Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon érhetők el.

A tubusra három AFL nevű programozható gomb került, amelyek funkciója gépvázról állítható, emellett fókusz határoló kapcsoló segíti a fókusztartomány csökkentését.

Az L bajonettes változatnál ez az objektív is kínál nem lineáris kézi fókusz módot, amelynél a forgatás sebességétől függően az áttétel változik, így gyorsabban járható be a teljes tartomány, ha szükséges.

Az időjárásálló szigetelésekkel is ellátott Sigma 500mm f/5,6 DG DN OS | Sports leszerelhető állvány adaptert is kínál. Az objektív bruttó 1.249.000 Ft-ért lesz megvásárolható Sony E valamint Leica L bajonettel, várhatóan 2024 márciusától.