Itt az első AF halszem full-frame MILC-re: Sigma 15mm f/1,4 DG DN | Art Fisheye

0

A Sigma ma a végletek gyártója volt, hiszen a nagy teleobjektíve mellett egy ultranagy látószögű halszemet is bejelentett.

Aki figyelemmel kíséri a full-frame tükör nélküli gépekhez készülő objektíveket, valószínűleg feltűnhetett neki, hogy nem igen van gyártó, aki kínálna autofókuszos halszem objektívet ezekhez a vázakhoz. Leszámítva talán a Canont, aki dupla-halszemmel próbálja csökkenteni ennek hiányát, de ez azért valljuk be, nem ugyanaz, mint a hagyományos diagonális halszem.

A Sigma most elsőként dob piacra olyan diagonális halszem objektívet, amely autofókuszt kínál és kifejezetten full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez készült, ráadásul kiváló fényerővel.
A különleges asztrotájképek készítésére is alkalmas objektív leszerelhető állványtalpat is kínál, amellyel könnyebben tudjuk tömegközéppont alatt alátámasztani a gépet.
A 180 fokos átlós látószöget kínáló Sigma 15mm f/1,4 DG DN | Art Fisheye 21 lencsetagja között bőségesen akad különleges lencse, így négy „F”-típusú alacsony szórású, három speciálisan alacsony szórású, valamint kettő aszférikus is az optikai rendszer részét képezi.
Részletes műszaki adatokat a hírünk alatti linken elérhető adatlap tartalmaz.

A tubuson programozható AFL gombot is találunk, illetve a rekeszgyűrű szabadon futóra is állítható. Mivel halszem objektív elé nehéz volna szűrőt helyezni a kicsi görbületi sugár, de nagy frontlencse miatt, ezért ennél a modellnél hátsó szűrőtartót alakítottak ki.

A Sigma 15mm f/1,4 DG DN | Art Fisheye márciustól lesz kapható Sony E és Leica L bajonettel, javasolt fogyasztói ára bruttó 819.900 Ft lesz.