Új utazózoom full-frame-re: Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7,1 Macro O.I.S

0

A Panasonic bejelentette az L bajonettre készült legújabb objektívét, amely az eddigi legnagyobb zoomátfogású.


A Lumix S 28-200mm f/4-7,1 Macro O.I.S kifejezetten azoknak a full-frame szenzoros (L bajonettes) fényképezőgépet használó fotósoknak készült, akik szeretnék utazásaik során a lehető legtöbb fotózási feladatot ellátni egyetlen objektívvel. Az új termék nem csak épületen belül, illetve városban kínál nagylátószöget, de 200mm-es tele végének köszönhetően távoli témák megörökítésére is alkalmas, mindössze 14 cm-es közelponjának és 1:2 leképezési arányának köszönhetően pedig közelfényképezésre, makrózásra is remekül használható.

Az optikai hibák korrigálását egy aszférikus és négy extra-alacsony szórású (ED) lencsetaggal oldották meg.

Az objektívbe épített optikai stabilizátor képes együttműködni a vázak szenzorstabilizálásával, így akár 6,5 Fé előnyt is nyújthat a reciprok szabályhoz képest, így gyenge fényben, akár esti városnézés során is fotózhatunk kézből.
Akik pedig videófelvételt készítenének, nekik jó hír, hogy az objektív kézi élességállítási módban támogatja a nem lineáris működési módot is, emellett pedig úgy tervezték, hogy minimális fókuszlégzést produkáljon átfókuszáláskor.

A Panasonic könnyen hordozható, időjárásálló szigetelésekkel is ellátott Lumix S 28-200mm f/4-7,1 Macro O.I.S objektíve csupán 413 gramm tömegű, és alig 10 cm hosszú.
A most bejelentett, utazásoknál ideális objektív április végétől lesz kapható, ára 1000 euró.