Leica SL3: 60 Mpixeles szenzorral

0

A Leica bejelentette legújabb tükör nélküli fényképezőgépét, az SL2 utódjaként megjelent SL3 modellt.

A stabilizált full-frame szenzoros gép az előd 47 Mpixeles felbontását jócskán túllőve 60 Mpixeles BSI CMOS szenzort kapott, amelynek köszönhetően jelentősen részletgazdagabb fotók készíthetők. A RAW fájlokat nem csak 60 Mpixeles, de igény esetén kisebb, 36, illetve 18 Mpixel felbontásban is elmenthetjük.
A gép érzékenység tartománya ISO 50 és ISO 100.000 közötti, a szenzor pedig dupla natív érzékenységű: ISO100 és ISO320 érhető el alapból.

A fókuszrendszerhez a szenzorra fázis-különbség érzékelő pixeleket is építettek, amelyek arc, szem és állatok felismerésénél is segédkeznek.

Fotózáson kívül videófelvételek készítésére is remekül használható az új SL3, hiszen nem csak 4k UltraHD, de DCI-4k sőt DCI-8k felbontásban is rögzíthetünk mozgóképeket, akár 10 bites színmélységgel, maximális felbontásban 30 kép/mp képfrissítéssel (4k-ban 60 kép/mp a maximum).

A komponálást 5,76 millió képpontos elektronikus keresőben, vagy fel-le dönthető, 2,3 millió képpontos LCD-n végezhetjük, előbbi esetén 120 kép/mp képfrissítés is elérhető.
A felvételeket az eddig megszokott SDXC kártyán kívül CFexpress Type B kártyára is menthetjük, a gép dupla kártyafoglalattal rendelkezik, így akár egyszerre mindkét kártyára is rögzíthetjük fájljainkat.

A Leica SL3 ára 6995 amerikai dollár.