Új Sigma 50mm f/1,2 DG DN | Art

0

A Sigma új standard fixet jelentett be, amelyet a full-frame szenzoros tükör nélküli gépekhez fejlesztett. Sajnos ezúttal is csak a tükör nélküli Sony gépek tulajdonosai, valamint az az igen szűk réteg használhatják, akik Leica L bajonettel szerelt fényképezőgéppel rendelkeznek.

A Sigma 50mm f/1,2 DG DN | Art a második ultranagy fényerejű objektív a full-frame szenzoros MILC-ekhez készült DG DN szériában. A 17 lencsetagja közül négy aszférikus.

A fókuszcsoportot nagy nyomaték leadására képes HLA (High-thrust Linear Actuator) léptetőmotor mozgatja.

Az objektív rendelkezik fókuszgyűrűvel is, amely harmad blendés beugrással, vagy szabadon futó módban is használható, emellett a tubus jobb oldalán egy vázról programozható funkciójú Focus/AFL gomb is segíti a könnyed fotózást.

Az új standard fix április végétől lesz kapható, ára 1500 euró lesz. Arról nincs sajnos információ, hogy Nikon Z bajonettre is elérhető lesz-e valaha, de az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy csak az APS-C szenzoros DC DN sorozat egyes tagjai készültek el Nikon Z bajonettel (talán a Nikonnal csak ilyen megállapodást sikerült kötni…).