Megjelent a Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN II | Art

0

A Sigma továbbfejlesztette 24-70mm f/2,8 DG DN | Art standard zoomját, amelynek most kiadta második változatát.

A Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN II | Art ugyanannyi lencsetagot tartalmaz, mint elődje, viszont a lencsék között hárommal több, immár öt aszférikus tag javítja a képhibákat. Emellett a kromatikus aberráció csökkentésére megmaradt a hat F-típusú alacsony szórású (FLD) és két speciálisan alacsony szórású lencsetag is.
Az frissített lencsetagok beépítése mellett a fejlesztéskor különös figyelmet szenteltek a még precízebb rajzolat elérésére, valamint az optikai hibák további csökkentésére, különösképpen nyitott blendén, valamint a képsarkokban.

Az új modellbe frissített fókuszmotor is került, amely gyorsabb reakcióidejű, mint az előd hagyományos léptetőmotoros megoldása, így gyorsabb autofókuszt kínál.
Újdonság még a második AF-L gomb az objektív felső részén (portré fotózáshoz), valamint az, hogy a rekeszgyűrűt immár rögzíthetjük A (automatikus) rekeszállás pozíción, de az 1/3 blendés ugrást is átállíthatjuk a videózásnál hasznos folyamatos rekeszállításra.

A korábbi modellnél 10%-kal könnyebb Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN II | Art objektív május végétől lesz kapható Leica L és Sony E bajonettel, ára itthon bruttó 530 ezer Ft lesz.