Fujifilm X-T50

0

A Fujifilm frissítette termékpalettáját, amelynek során a középformátumú és az APS-C rendszert is új termékekkel látta el.

Az APS-C vonalon az X-T50 az új fényképezőgép, amely mintegy 40 Mpixeles felbontású szenzorral dolgozik, újdonság pedig, hogy ez már szenzorstabilizálással is rendelkezik, ahogy az S széria tagjai is. A stabilizátor hatékonyságára a gyártó 7 Fé-et adott meg.
A fényképezőgép lehetőséget kínál Wi-Fi-n keresztüli vezérlésre, valamint a képeket közvetlenül feltölthetjük a Frame.io felhő alapú tárhelyszolgáltatásba is.

A bőséges kézi beállításokkal rendelkező gép videófelvétel terén is jeleskedik, az X-T50 gyakorlatilag megkapta az X-T5 képességeit: 6,2k maximális felbontás, 30 kép/mp-cel, 1,23×-es képkivágás mellett. Teljes APS-C szenzor kiolvasással 4k videók készíthetők 30 kép/mp-ig, illetve 60 kép/mp esetében 1,14×-es képkivágással dolgozhatunk.
Támogatja a 10 bites HLG, valamint az F-log2 mentést, valamint HDMI kimeneten ProRes RAW és Blackmagix RAW formátumban is rögzíthetők a videók külső felvevővel.
A vázra közvetlen mikrofon bemenet is került, viszont fejhallgató kimenetet csak opcionális USB adapterrel nyerhetünk ki.

Az élőkép a 2,36 millió képpontos elektronikus keresőn kívül a dönthető 3″-os, 1,84 millió képpontos LCD-n is ellenőrizhető.

A felvételeket SD, SDHC vagy SDXC memóriakártyára menthetjük, ebből egyszerre egyet tud kezelni a gép.
További műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapról olvashatók el.

A Fujifilm X-T50 váz június közepétől lesz kapható bruttó 575 ezer Ft-ért (1500 euróért) ezüst szürke, faszén-szürke és fekete színekben.
A gép kitben is elérhető lesz, a frissített Fujinon XF 16-50 mm f/2,8-4,8 R LM WR objektívet is tartalmazó készletért 729 ezer Ft-ot (1900 eurót) kell majd fizetnünk.