Brutál fényerővel: Sigma 28-45mm f/1,8 DG DN | Art

0

A Sigma bejelentette legújabb objektívét, amelyet a full-frame szenzoros tükör nélküli gépekhez fejlesztett.

Az új nagylátószögű zoom különlegessége, hogy elképesztő, gyakorilatilag világrekordnak számító fényerőt kínál a teljes zoomtartományban. Ezért cserébe egy kicsit kell engednünk a szokásos portrézoomok nagylátószögéből és tele végéből is.


A Sigma 28-45mm f/1,8 DG DN | Art objektív nem csak fényerőbajnok, de speciális lencsetagokban sem szűkölködik, 18 lencsetagja közül öt speciálisan alacsony szórású (SLD), három pedig aszférikus, azaz a fejlesztés során komoly figyelmet fordítottak a nagy fényerő átkaként ismeretes kromatikus aberráció csökkentésére, valamint a képsarkok helyes leképezésének javítására is.

A rekeszgyűrű segítségével közvetlenül az objektíven is állíthatjuk a blendét, videózás során pedig a fotózásnál megszokott harmad fényértékes beugrást is kikapcsolhatjuk, így folytonosan állítható az írisz mérete. A gyűrűt automatikus állásban egy kapcsolóval rögzíthetjük a véletlen elfordulás ellen.
A tubuson fent és oldalt programozható funkciógomb is megtalálható, amelynek feladatát a gépvázon állíthatjuk be.

A belső zoomos kialakítást belső élességállítás egészíti ki, így gimbalon is könnyedén alkalmazható az új nagylátószögű objektív.
Részletes specifikáció a hírünk alatti linkről érhető el.

A Sigma 28-45mm f/1,8 DG DN | Art június végétől, július elejétől lesz kapható Sony E és Leica L bajonettel, ára 1350 amerikai dollár.

A hazai árat az importőr nem közölte.