Jön a kistesó, érkezik a Tamron 50-300mm f/4,5-6,3 Di III VC VXD

0

A Tamron új telezoom objektívet dob piacra a full-frame szenzoros tükör nélküli gépet használó amatőr fotósok számára.

Az 50-300mm f/4,5-6,3 Di III VC VXD alig nagyobb, mint az átlagos 75-300mm-es telezoom, de annál sokrétűbben használható a rövidebb kezdő gyújtótávolság miatt. 50mm-es állásban ráadásul akár 1:2 leképezési arány is elérhető, így közelképek készítésére is jól használható (közelpont 22 cm, munkatávolság 7 cm). Tele végnél a leképezési arány közelpontnál 1:3.

A mintegy 665 grammos objektív 19 lencsetagból épül fel, ezek között két extrém-alacsony szórású (XLD) és két alacsony szórású (LD) lencsetag igyekszik csökkenteni a kromatikus aberrációt.
Beépített optikai stabilizátorának köszönhetően kevés fényben is berázásmentes képek készíthetők, még kis érzékenység és nagy gyújtótávolság esetén is.

Az objektív lineáris léptetőmotoros fókuszmeghajtással rendelkezik, amely belső élességállítású kialakítást tesz lehetővé, így fókuszáláskor nem változik meg az objektív hossza, illetve a frontlencse sem fordul el.
A zoomgyűrűt rögzítő kapcsolóval is ellátták, a tubuson lévő gomb funkcióját pedig a gépvázról programozhatjuk, az objektív működési paraméterei pedig a Tamron Lens Utility alkalmazásban módosíthatók.

A Tamron 50-300mm f/4,5-6,3 Di III VC VXD június végétől lesz kapható Sony E bajonettel, ára 920 euró.