Új standard fix APS-C MILC-ekre: Meike 33mm f/1,4 STM

0

A Yongnuo május elején mutatta be APS-C szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez fejlesztett, standard perspektívát kínáló autofókuszos objektívét, amely után most a Meike is igen hasonló termékkel jelentkezett.

Optika felépítésükben a két termék eltér egymástól, egyrészt a megadott látószög nem teljesen azonos a Yongnuo és a Meike objektívjénél, másrészt a lencsetagok terén sincs egyezés (a Meike 33mm f/1,4 STM egyel több lencsetagból áll).

A Meike 33mm f/1,4 STM objektív az APS-C szenzoros gépeken olyan látószöget kínál, mint egy kisfilmes gépre tekert 50mm-es objektív (mélységélességben pedig egy 50mm f/2,1-gyel ekvivalens az objektív).
Belsejében 12 lencsetag alkotja az optikai rendszert, különleges lencsetagokról nem tett említést a gyártó (ami persze nem zárja ki, hogy van, csak egyelőre nincs bemutató ábra az optikai felépítésről).

Az autofókusz meghajtást léptetőmotor végzi, az objektív közelpontja 40 cm. Az objektív tubusára kézi fókuszgyűrű mellett rekeszgyűrű is került, valamint az AF/MF üzemmódot váltó kapcsoló.
A firmware jövőbeli frissítéséhez a bajonett csatlakozó hátulján egy USB Type-C aljzatot helyeztek.

A csupán 314 grammot nyomó Meike 33mm f/1,4 STM elérhető Fujifilm X, Nikon Z és Sony E bajonettel, ára 214 euró.

Meike 33mm f/1,4 STM
Gyújtótávolság 33 mm
Lefedett képterület APS-C
Látószög 46,3°
Felépítés 12 lencsetag 9 csoportban
Fókusz rendszer léptetőmotoros
Legszűkebb blende F16
Közelpont 40 cm
Szűrőmenet 55 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
66,5 mm × 84 mm
Tömeg 314 gramm
Gyári kiegészítő napellenző