Exkluzív: Sony Alpha SLT-A77 (és társai)

0

Athén

2011. augusztus 24., Görögország, Athén

Tikkasztó forróságban és haragos, de langymeleg szélben vonszolom magam az Akropolisz tetejére tartó sikamlós márvány lépcsősoron. A többszörösen barátságtalan klíma sem tudja elrontani kedvem, hiszen a kilátás pazar, ráadásul itt lobog nyakamban a Sony reggel bejelentett újdonsága, az Alpha SLT-A77. Mindenesetre azért egy két fohászt elrebegek az út alatt, nehogy egy rossz lépés miatt becses felszerelésemmel együtt a tükörsima kövezeten végezzem.

2011. augusztus 23., Görögország, Athén

A kaland előző nap vette kezdetét, amikor a Sony meghívására másodmagammal a görög fővárosba érkeztem. Persze ez így kicsit pontatlan, hiszen a két magyaron kívül legalább 150 európai újságíró verődött itt össze. A japán gyártó talán úgy gondolta, hogy ha már a görög ábécé első betűjéről nevezte el csúcs fényképezőgépeit, új bejelentését is itt teszi meg. Nem is választhatott volna jobb helyszínt, hiszen az idő szép, és a bántó, állandóan tomboló (de meleg) szélen és a szüntelen kabóca ciripelésen kívül nem sok rossz tapasztalatot sikerült gyűjtenünk.

Sony Alpha SLT-A77
18mm, ISO100

A rendezvényre a fővárostól 40 kilométerre található kis félszigeten kerül sor, melynek teljes egészét egy gyönyörű szállodakomplexum és rendezvényközpont foglalja el. Késő délután érkezünk a hotelbe és elégedetten kell megállapítanom, hogy a környező tenger kékebb a kéknél, a félsziget pedig zöldebb az ilyenkor szokásos görög táj zöldjénél. Egy igazi kis oázis.

Sony Alpha SLT-A77
pásztázó panoráma mód

Mivel semmi dolgunk, az első órákat a félsziget bebarangolásával, apró zugai és kis strandjai felfedezésével töltjük. Az első hivatalos program az esti vacsora, ahol a cég japán prominensének köszöntő beszéde az egyetlen formalitás. Az este kötetlenül és kellemesen telik néhány pohár helyi fehérbor és a svédasztal társaságában.

A Sony persze semmit nem árul el a másnapi bemutató sztárjáról, így kénytelenek vagyunk találgatni. Kollégám egy új, fix tükrös SLT modellre szavaz, és inkább a NEX sorozat folytatására. Holnap meglátjuk kinek lesz igaza!