Guruló fotósbőrönd repüléshez és esküvőkre is: ThinkTank Photo Airport Security V3

0

Ha egy fotós abban gondolkozik, hogy külföldön is komolyabb fotózásba kezdjen, két lehetősége van: vagy autóval megy, vagy repülővel (a vonattól most, mint esetleges alternatívától tekintsünk el).

Előbbi esetben semmi különösebb problémába nem ütközhet, hiszen a legtöbb járgányba befér a felszerelésünk.
Nem úgy a repülőgéppel való utazásnál, ahol nem elsősorban a felszerelés mérete vagy tömege okozza a problémát, inkább az, hogy az egyes repülőtereken eltérő figyelemmel és óvatossággal bánnak a feladott poggyászokkal.

Ennek okán vagy valami bélelt, alumínium bőröndöt használunk, bízva abban, hogy ez elég védelmet nyújt a gépvázainknak és objektívjeinknek, vagy nem bízzuk a véletlenre és inkább felvisszük a fedélzetre.

Utóbbi esetben azonban gondolnunk kell arra, hogy a kézipoggyászok méretét a légitársaságok korlátozzák, így nem választhatunk akármilyen fotós táskát. Általában azért a legtöbb fotóstáska méretével nem lesz gond.

Kényelmesebb és praktikusabb azonban olyan fotós bőröndöt választani, amelybe iratainkat is elhelyezhetjük, illetve amelyet mozgatni is könnyebb, pl. azért, mert vannak kerekei és magunk után húzhatjuk.

A ThinkTank Photo kínálatában több ilyet is találunk, legutóbb a ThinkTank Photo Airport Security V3 járt nálunk, amelyet kihúzható, teleszkópos fogantyúval és csapágyazott kerekekkel is ellátták a könnyebb hordozhatóság jegyében. De mint látni fogjuk, ez nem csak utazásnál jön jól!

A minimum 2, de akár 3 DSLR váz és objektívjeik befogadására alkalmas gurulós bőrönd 56×36×23 cm méretű, így a kézipoggyászok tekintetében a legszigorúbbaknak számító Wizz és Ryan légitársaságok szabályainak is szűken megfelel (a Ryan-nél a maximális vastagság elvben 20 cm).

A bőrönd belső mérete 47×33×17 cm, ami max. 600 mm gyújtótávolságú objektív fogadására alkalmas.
Belseje természetesen párnázott, az elválasztó párnák pedig igény szerint áthelyezhetők.

A biztonságos utazáshoz a cipzárhoz egy számbkombinációs TSA lakat is tartozik. Ezen egy kulcslyuk is található, amely hozzáférést enged a táska tartalmának ellenőrzéséhez, kizárólag a repülőtéri Közlekedésbiztonsági Hatósága számára.
Ezen kívül egy sorozatszámot tartalmazó tábla is megtalálható hátul, amely az elveszett bőrönd tulajdonosának felderítését segíti (ha regisztráltunk), illetve egy Kensington biztonsági drót zár is a bőrönd részét képezi, amelynek segítségével hozzáköthetjük a bőröndöt valamihez, ha felügyelet nélkül kellene hagynunk pár percre. Érdemes azonban tudnunk, hogy a reptereken figyelnek a felügyelet nélküli bőröndökre, gyanús csomag esetén akár a reptér adott körzetének lezárását is elrendelhetik, így hosszú időre így sem érdemes otthagynunk sehol. Ha mégis megtesszük, érdemes kihasználni a felső részen lévő névjegy tartó lehetőségeit, ahol feltüntethetjük nevünket, járatszámunkat és telefonszámunkat, így probléma esetén ellenőrizhető a táska tulajdonosa és kapcsolatba is léphetnek velünk.

E kártyatartó előtt egy cipzáras zseb található, ahová iratainkat helyezhetjük.

A ThinkTank Photo Airport Security V3 nem csak fotós felszerelésünknek, de bőrönd elején egy cipzáras rekeszben tabletünknek és notebookunknak is ad helyet (akár 17″-os laptop is elfér benne). Sajnos ehhez a részhez nem mellékelnek zárat, ráadásul maga a cipzár fogantyúja sem teszi lehetővé, hogy valamilyen kis méretű lakattal lezárjuk azt.

Míg a ThinkTank Photo Airport Security V2 lehetőséget kínált arra, hogy a rejtett vállpántoknak köszönhetően akár a hátunkra is vegyük azt, a V3-ból ez a lehetőség kimaradt. Cserébe nagyobb helyünk van a felszerelésnek.

A táskát felnyitva a felnyíló rész belső oldalán több zseb is lehetőséget kínál a kisebb kiegészítők tárolására.

Mint látható, a ThinkTank Photo Airport Security V3 jól rendezhető beltere, gyorsan és egyszerűen lezárható fotós rekesze, valamint kiköthető Kensington zára miatt nem csak utazásnál lehet hasznos, de akár egy lakodalomban is, ahol így nem kell féltenünk az őrizetlenül hagyott fotós kiegészítőinket, hiszen illetéktelenek nem férhetnek majd hozzá.

Hiszen nincs is annál rosszabb, mint egy hosszú lagzis munka után hazafelé indulva azzal szembesülni, hogy a fotóstáskánknak hűlt helye. A kártalanítás nem csak az ellopott eszközeink miatt problémás, hanem azért is, mert a kártalanítás során óhatatlanul konfrontálódhatunk az ügyfeleinkkel (az nem várható el, hogy a pár viselje a vendégek után a felelősséget).

Az ilyen helyzetek megelőzésére is kiválóan alkalmas a ThinkTank Photo Airport Security V3, amely bruttó 150.000 Ft-ért vásárolható meg.

A ThinkTank Photo gurulós bőröndöt a P&A Digital Kft-től kaptuk kölcsön tesztünkhöz.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!

A címlapfotóhoz felhasznált háttér Freepik-ről való.