Induro CT213 szénszálas állvány

0

Az Induro-tól már jópár fejet és állványt kipróbáltunk, s minden esetben konklúziónk az volt, hogy ezek jól összerakott, könnyen használható, minőségi darabok. Már előre elárulhatom, hogy a CT213-nál sem lesz ez másként, egy apróbb bosszantó tulajdonságot leszámítva igazán jó tripod ez azok számára, akik egy nagyon könnyű, de magasra kihúzható, mégis kedvező árú állványt keresnek.

Az Induro CT213 lábai szénszálas, kompozit anyagból készültek, így a teljes tömege csupán 1,5 kg. A lábakat három szekciósra alakították ki, emiatt összecsukott mérete kicsit nagyobb, mint a négy szekciós CT214-nek, viszont így stabilabb tartást kínál. A lábak szekcióit gyors kioldású (csupán fél fordulatos), időjárásálló gumi szorítókkal rögzíthetjük, vagy oldhatjuk, az egyes szegmensek kör keresztmetszetűek, de ennek ellenére nem fordulnak el. A legvastagabb szekciónál 29 mm átmérőjű, a legvékonyabbnál 21 mm átmérőjű csövet használtak.

Az állvány kényelmes hordozásához mindhárom láb felső részét habszivaccsal vették körül. A lábak végén gumi talpakat találunk, ezeket igény esetén kintebb csavarhatjuk, illetve köves, sziklás terepen lecserélhetjük a mellékelt tüskékre is.

Szintén a szállításnál jön majd jól a mellékelt, vállon hordható táska is, amelynek egy belső zsebébe akár kisebb méretű kiegészítőket is helyezhetünk, az egyébként szintén a csomagban lévő kulcsokat és a már említett tüskéket tartalmazó apró tok mellé. E tokot egyébként akár övre is fűzhetjük.

A lábakat egyenként terpeszthetjük ki, ehhez a láb felső részén, az állvány magjához közel található rögzítőt kell kihúznunk. Ezt követően a nyílásszög a szokásos 24, 50 vagy 80 fokos szögre állítható.

A lábakat teljesen síkra nem nyithatjuk szét, de ennek különösebb jelentősége úgysincs, hiszen a középoszlop miatt a minimális magasság így is 30 cm feletti. Sajnos a középoszlopot nem helyezhetjük be vízszintes irányba, vagyis ez az állvány a föld közeli témákat, vagy föld közeli perspektívából fotózók számára csak korlátozottan jó választás. Jóllehet, a középoszlopot behelyezhetjük fejjel lefelé, de ez a használat már jóval kényelmetlenebb, mint amit egy vízszintesre fordított középoszloppal érhetünk el. Ez talán az egyetlen gond ezzel az állvánnyal.

A méretes középoszlopnak azonban a maximális magasságnál van igen jó hatása, hiszen így akár 164 cm-es magasság is elérhető (fej nélkül).

Az állványra magnéziumból készült magjára egy 2D-s vízmérték került, közvetlenül a középoszlopot szorító méretes, könnyen kezelhető csavar közelébe. A talpat a fej elfordulását gátló csavarral is ellátták, a kiegészítők elhelyezésére pedig külön fület alakítottak ki.

Az Induro CT213 főbb paraméterei:

Min. magasság középoszloppal 33 cm
Max. magasság 142 cm
Max. magasság kihúzott középoszloppal 164
Összecsukott magasság fej nélkül 64 cm
Legnagyobb csőátmérő 29 mm
Legkisebb csőátmérő 21 mm
Szekciók száma 3
Terhelhetőség 12 kg
Tömeg 1,5 kg

Az Induro CT213 szénszálas kompozit állványt a Mikrosattól kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!
Az állvány ára fej nélkül bruttó 81.900 Ft. A szériában a bemutatott termékhez képest kisebb és nagyobb változat is megtalálható, 63.900 Ft és 143.900 Ft árak között.

Ha a bemutatóink segítettek a gép kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!