Induro Hi-Hat LFB100 – a masszív háromlábú

0

Az Induro szeret különleges termékeket (is) alkotni. Erre láthattunk már példát a robusztus GHB gömbfejnél, az igen precíz PHQ gömbfejnél, de a BHL széria is igen ígéretes darabokat kínál.

Most egy különleges állványt mutatunk be, mely a szokásos kialakítástól eltérően nem emelhető magasra, ennek folyamányaként azonban ultrastabil.

A filmiparban hi-hat-nek nevezett kamera állványok főként rövid lábúak, s fixen rögzítettek. A gurulós kocsin elhelyezett, többnyire alsó szemszögből való videózásra használható kamera tartón maximum döntést/forgatást lehetővé tevő fej található.

Az Induro Hi-Hat LFB100 hasonló elgondolásból készült, de az eredeti egyszerűbb megoldásnál tovább megy. Az LFB100 ugyanis könnyen hordozható, de mégis stabil, kis mértékben magasítható, s ráadásul egy fél gömbfej is található rajta, melyre bármilyen további fotós vagy videófejet elhelyezhetünk.

Az állvány lábai kellően vastagok ahhoz, hogy elbírják a specifikációban megadott akár 100 kg-os terhet is. Ha egyenetlen terepel kell dolgoznunk, az állvány csavarodásmentes lábait kihúzhatjuk, ezzel pedig akár 5,7 cm-t is növelhetünk rajta. Ha szükséges, természetesen a teljes állvány magasítható ezzel a módszerrel.

Apropó egyenetlen terep: a ferde terepen is csúszásmentes, biztos alátámasztás érdekében a lábvégekre könnyedén elforduló, az ember lábfejéhez hasonló kialakítású csuklós gumitalpat helyeztek, melynek alsó felét apró dudorokkal látták el.

A lábak egyébként három pozícióba hajthatók a felső rögzítő kioldása után, szükség esetén akár teljes terpesz is elérhető, amelynek köszönhetően a fej felső része mindössze 10 cm-re kerül a talajtól. S ha már magasságok: kihúzott lábakkal a maximális magasság 24 cm.

Az állvány felső részén található maga a félgömb, mely stabilan rögzíthető az alul található csavar segítségével. A fej körül három oldalon egy-egy 1/4″-os csavart találunk, 3/8″-os adapterben, ahová bármilyen kiegészítőt felerősíthetünk (pl. monitor).

Mind az állvány lábait összefogó testén, mind a gömbfejen található egy-egy vízmérték a precíz beállításhoz.

A láthatóan igen jól kitalált és összerakott ultrastabil állvány mindössze 2,1 kg-ot nyom, így könnyedén magunkkal vihetjük.

Az Induro Hi-Hat LFB100 ára bruttó 77.900 Ft.

A terméket a Mikrosat Kft.-től kaptuk kipróbálásra. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!