Induro LFBA333 és LFBA443 videóállványok

0

Az Induro fotós állványairól már többször cikkeztünk, de az egyre népszerűbb videózáshoz készültekkel ez idáig nem foglalkoztunk. Jóllehet, a videográfusok szeretik a szabadabb, könnyebb mozgást lehetővé tevő megoldásokat, de egy profi nem maradhat komoly állvány nélkül. Nekik segít az Induro két most bemutatásra kerülő videóállványa.

Az Induro összesen négy videóállványt kínál, ezek közül kettő szénszálas kompozitból és kettő alumíniumból készül. Mi ez utóbbiakat néztük meg.

Az LFBA333 és LFBA443 egymástól csak méretükben, teherbírásukban, no és persze árukban különböznek, kialakításuk azonban megegyezik. Mindkét állvány méretes kartondobozban érkezett hozzánk, amelyben egy-egy hordtáskát találtunk.

A táska az Induronál megszokott módon igényes kivitelezésű, gyöngyvászonból készült, s belseje egy méretesebb zsebet is kínál a kisebb kiegészítőknek. A táskában néhány fontosabb szerszámot találunk, amely az állvány szétszereléséhez, vagy állításához lehet szükséges. Fontos azonban tudni, hogy normál használatnál sem az imbusz kulcsokra, sem a villáskulcsra nem lesz szükségünk. Ez olyannyira igaz, hogy a fotós állványoknál megszokott módi helyett itt nem is kapunk a szerszámokhoz kis méretű tokot.

Az Induro LFBA333 és LFBA443 összecsukva 71 és 77 cm, amelyből már érzékelhető, hogy nem aprócska utazóállványokról van szó. A lábakat három szekcióból építették fel, amely jó stabilitást kínál, a kisebbik modell 25 kg, a nagyobbik 35 kg terhelhetőségű, amely profi kamerák és azok kiegészítőinek is elegendő kell legyen.

A lábak szekcióit az Induronál beváltak szerint gyors kioldású (fél fordulatos), időjárásálló gumi szorítókkal rögzíthetjük, vagy oldhatjuk, utóbbinál akár egyszerre az összeset, ami megkönnyíti a tripod kinyitását. Az egyes szegmensek kör keresztmetszetűek, de ennek ellenére nem fordulnak el.
Mindhárom láb felső részét habszivaccsal vették körbe, így vállon átvetve is kényelmesen hordható a felszerelés.

A lábakat egyenként terpeszthetjük ki, ehhez a lábak felső részén, az állvány magjához közel található rögzítőt kell kihúznunk, az Induronál már ismert megoldás szerint. Ezt követően a nyílásszög a megszokott 24, 50 vagy 80 fokos szögre állítható. A lábak végén gumi tappancsot találunk, amelyet könnyedén a terepviszonyoknak megfelelő szögűre állíthatunk, vagy akár spiccre is vehetjük, ami kavicsos talajnál jöhet jól. Sőt, még ennél is tovább mehetünk, hiszen akár le is csavarozhatjuk az egész állványt egy kocsira.

A lábak ugyan teljesen síkra nem nyithatók szét, de így is elég jól megközelíthető a talaj szintje, amely a kisebbik állvány esetén min. 18 cm-es, a nagyobbik változatnál min. 20 cm-es magasságot jelent.

LFBA333

LFBA443

A tripodok magnéziumból készült magjára egy 2D-s vízmérték került, közvetlenül a fej mellé. A kisebbik állványhoz 7,5 cm átmérőjű HB75-ös, a nagyobbikhoz 10 cm átmérőjű HB100-as fél-gömb fejet kapunk. A fej mozgatásához egy rúd is rendelkezésünkre áll, amelyet igény esetén lecserélhetünk egy egyszerű szorító csavarra is.

Az állványok oldalán, összesen három ponton egy-egy imbuszcsavart is elhelyeztek, ahová pl. monitor tartót fogathatunk fel.

Az Induro LFBA333 és LFBA443 videó állványokat a Mikrosattól kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!
Az LFBA333 ára HB75-ös csészével együtt bruttó 69.000 Ft, míg a valamivel komolyabb LFBA443-at HB100-as csészével bruttó 82.600 Ft-ért vásárolhatjuk meg.

Ha a bemutatóink segítettek a gép kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!

Az Induro LFBA333 és LFBA433 főbb tulajdonságai
LFBA333 LFBA443
Min. magasság 18 cm 20 cm
Max. magasság 157 cm 169 cm
Összecsukott hossz 71 cm 77 cm
Szekciók száma 3
Terhelhetőség 25 kg 35 kg
Tömeg 2,8 kg 3,7 kg