Kipróbáltuk: Fujifilm Printpix CX-400 teszt

0

Véleményünk

Véleményünk
Nem voltunk túl izgatottak, mikor Kölnben először megláttuk a CX-400-at. Sőt, akkor sem hozott lázba minket, mikor megtudtuk, hogy hamarosan itthon is lehet kapni és megkapjuk kipróbálásra. Először akkor tetszett meg a nyomtató, mikor az első kép kijött belőle. Akkor viszont rákattantunk. A variációk sokasága és a szép nyomatok miatt pillanatok alatt elnyomtattuk a Fuji által rendelkezésünkre bocsátott összes papírt.

A Fuji ezt a nyomtatót egyértelműen nem otthoni használatra készítette. Ez annál jóval többet tud. A Printpix CX-400 nyomtatót két vásárlói réteg számára találták ki:

  1. Az egyelőre még kevés digitális munkával rendelkező fotósüzletek, ahol digitális laborgép beállítása még nem kifizetődő, de alkalmanként igény van digitális papírkép készítésre.
  2. Azok a hivatásos fotósok, akik most ismerkednek a digitális fotózással és képeikről egyelőre maguknak szeretnének papírnyomatot készíteni, illetve azok akik a végleges papírképek elkészülte előtt, rögtön a fotózás után mintát szeretnének adni a megrendelőjüknek a készített felvételekből.
Canon PowerShot G2
A cikk illusztrációi
Canon PowerShot G2-es digitális fényképezőgéppel készültek.
www.canon.hu

Ezekre a feladatokra ez a nyomtató több, mint alkalmas. Kiváló.

A nettó 200 ezer forintos fogyasztói ár ugyan magasabb, mint a korábban kapható NX-500-as ára volt és a képek nettó 116 forintos önköltségi ára sem alacsony, de az előbbit a jó képminőség, míg az utóbbit a gazdaságosan megválasztható papírméretek ellensúlyozzák.

A nyomtatót a Fujifilm Magyarország Kft-től kaptuk kipróbálásra.

Ha a bemutatóink segítettek a gép kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a melléklet működését. Köszönjük!