Lenspen Micro Pro (MCP-1)

0

A Lenspen Micro Pro (MCP-1) dobozán jól látható, hogy a kanadai gyártó elsősorban ultrakompakt fényképezőgépekhez, illetve mobiltelefonok lencséihez ajánlja, de egyébként tökéletesen használható DSLR-ek vagy ultrazoomok keresőjének tisztítására is.

Bár az új Micro Pro NMCP-1 tulajdonságaiban és képességeiben megegyezik a jelenleg kifutó szériás MCP-1-gyel, mégis érdemes pár pillantást vetni a régebbi modellre, hiszen kisebb méretű, így akinek ez fontos, még az utolsó darabokból betárazhat.

Mindegyik hagyományos Lenspen közös tulajdonsága a hátsó tisztító ecset, amit a Lenspen-en lévő kar segítségével tolhatunk ki.

Az eszköz elején található az aktív szenet tartalmazó szivacsos rész, amelyhez a kupak lecsavarása után férünk hozzá. Ezzel a portalanítási művelet után tisztíthatjuk véglegesre a felületet.

Fontos még megemlítenünk, hogy a Lenspen-t előszeretettel hamisítják. Az e-bay-ről és kínából származó utánzatok természetesen nem azonos minőségűek az eredeti termékekkel, így saját érdekünkben érdemes figyelni az eredetiséget igazoló hologram meglétét.

A Lenspen Micro Pro-t az eredeti Lenspenek importőrétől, a Pálvölgyi Digital Budapest Kft.-től kaptuk. Köszönjük!