Mikrosat MX-1900: a rendszervaku állvány

0

A komolyabb vakukhoz persze jár egy olyan talp, ami asztalra vagy polcra letéve önmagában is megtartja a vakut, vagy amivel a vaku fényterelővel együtt állványra is felszerelhető. Ha azonban az olcsó és hordozható szettünk alá drága és nehezen hordozható, dönthető fejes fényképezőgép állványokat teszünk, akkor lőttek a rendszervakuk legfontosabb előnyeinek.

A stúdióvakuk alá gyártott állványok kézenfekvő megoldásnak tűnnek, de azok többnyire egy fix mentes csonkban végződnek. Ha egy ilyenre csavarjuk fel a rendszervaku talpát, akkor a vakut nem tudjuk lefelé dönteni, ami igencsak megnehezíti megfelelő fények kialakítását. Olyan vakuállványra lenne tehát szükség, amin a rögzítő menet dőlésszöge legalább egy tengely mentén szabadon állítható, és a spigot passzol a rendszervakuk talpán lévő menetbe.

Ezeknek az elvárásoknak felel meg tökéletesen a Mikrosat kínálatában fellelhető MX-1900-as kódjelű állvány, ami ráadásul kedvező ára miatt is igen csábító. De vajon a jó ár miatt nem kell-e komoly kompromisszumot kötnünk a minőségben és a magasságban?

Jelentem, nem. Az MX-1900 igényesen kialakított és szépen festett alumínium csövekből épül fel. A lábak 16 mm átmérőjűek, az oszlop pedig rendre 25, 23 és 19 mm átmérőjű.

A lábak a szokásos módon merevítettek, a beállított bázismagasság függvényében a terpesz mértéke is változik, a legnagyobb terpesznél a lábak egymáshoz képest 72 cm-re helyezkednek el, amely kellő stabilitást nyújt méretesebb szoftbox esetén is.

Maximális terpesznél a három szekciós állvány magassága 192 cm (a szpigot végéig), míg kisebb, 52 cm-es terpesznél a max. magasság 210 cm, ami már hajfény létrehozására is elegendő.

A magasság beállítását szárnyas anyák segítségével végezhetjük el, ahogy a fej döntését is. A fejen ernyőtartó nyílást is kialakítottak, így ez az alap fényformáló is gond nélkül használható lesz. A dupla végű spigotnak köszönhetően pedig mind rendszervakut, mind stúdióvakut helyezhetünk az állványra. Ezt egyébként teherbírása is lehetővé teszi, ugyanis a specifikációk szerint ez 2,5 kg, amelyet egy alap 300 Ws-os vakunál még nem lépünk túl.

A Mikrosat MX-1900 vakuállvány 14.900 Ft-ért vásárolható meg.

A terméket a Mikrosattól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!