Lowepro fotós hátizsákok kis kirándulásokhoz és nagy túrákhoz

0

Sok helyzetre kaphatunk fotós táskákat, amelyek közül talán a legnépszerűbbek a mindennapi használatra is átalakítható modellek, valamint az aktív időtöltéssel, túrázással összefüggésbe hozható fotós hátizsákok.

Utóbbiból kaptunk kettőt a Lowepro termékcsaládjából, egyet a könnyű hozzáférést biztosító Fastpack, egyet pedig az igen nagy túrahátizsákokat felsorakoztató Powder szériából. A Fastpackből direkt a kisebbik modellt kértük, míg a Powderből a legnagyobbat.
Következzen hát Dávid és Góliát csatája!

Lowepro Fastpack BP 150 AW II

A Fastpack sorozatban két modellt találunk, a BP 150 AW II-t és a BP 250 AW II-t. Nem nehéz kitalálni, hogy a 150-es a kisebb méretű, míg a 250-es valamivel nagyobb.

A szokásos hátizsák formájú táska két fő részből áll: egy felső és egy alsó rekeszből.
A fotós felszerelés leginkább az alsó részbe helyezhető, fentre a kirándulás alapeszközei helyezhetők (pulcsi, szendvics, szemüveg, stb.). Mindkettő rész cipzárral nyitható.

A táska elején, annak felső részén egy 13 cm széles, 15 cm mély cipzáras zsebet alakítottak ki. Szintén elöl, de lent helyezkedik el egy gyorskapcsos fedlap mögött egy cipzárral nyitható újabb zseb, amelybe szenzitívebb dolgokat, iratokat, pénztárcát helyezhetünk.
Oldalt italos palacknak, illetve állvány felfogatására használható zseb található.

A fényképezőgépet oldalról vehetjük ki a cipzáras fedlap kinyitása után. Ehhez elegendő az egyik vállpántból kibújni, majd a másik oldalról hátulról előre húzni a táskát. A fedlap belső felén memóriakártyák tárolására alkalmas zsebeket alakítottak ki.

Az előbb említett cipzárnak a teljes elhúzásával a táska alsó része teljesen felnyílik, így a további objektívekhez, vakuhoz, kiegészítőkhöz is hozzáférünk. Ezt azonban már inkább csak a táska teljes levételét követően tudjuk biztonságosan megtenni. A belső tér a tépőzáras, szivaccsal bélelt elválasztók áthelyezésével variálható, igény szerint testre szabható.
A táskába egy tükrös vagy tükör nélküli gép fel el objektívvel, valamint további 1-2 objektív, illetve vaku.

A hátsó részen egy ultrabook és tablet tartó rekeszt alakítottak ki, ahová max. 12″-os notebook, vagy tablet fér el. Ennek belső mérete 45×21,5×2,3 cm.
Kipróbáltuk, a 13,3″-osnak számító notebookunk (22,5 cm mély) sajnos épp nem fért el benne.
A nagyobb változat, a BP 250 AW II 46×26×2 cm-es notebook tartót kínál, amelybe már 15,6″-os notebook is belefér.

Természetesen nem maradt el az esővédő huzat sem, ezt legalul találjuk egy zsebbe rejtve.

A kényelmes hordás érdekében a vállpánt szélesen párnázott, illetve van mellkas és derékpánt is a jobb súlyelosztás miatt.

A Lowepro Fastpack BP 150 AW II bruttó 36-40e Ft-ért kapható.

Lowepro Powder BP 500 AW

A Lowepro Powder BP 500 AW már olyan méretekkel rendelkezik, amely miatt igen komoly túrákhoz is megfelel. Itt persze elsődlegesen a túrakellékek elhelyezésén van a hangsúly, de egy kisebb fotós felszerelés is belefér.

A táska felső részén tágas, cipzáras zseb fogadja az iratokat, tárcánkat, esetleg élelmet. Ennek belső mérete 21×17 cm és akár 5 cm magas tárgyak is elhelyezhetők benne.

A felső „kalap” rész magassága állítható, alá sok minden elfér, akár összehajtott polifoam, vagy kis méretű sátor is (persze összecsukva).
A „kalap” négy gyors záró csattal nyitható, alatta 23 cm mély nagy méretű, tágítható tér áll rendelkezésre általános holmiknak.

A Powder BP 500 AW jobb oldalára 30 cm magas kinyitható cipzáras zseb került, amely alatt vizespalack tartó található. Vizet – hozzá vezető csővel egyébként a felső rész zsebébe is tehetünk.
Bal oldalra állvány tartót helyeztek el.

Elől szintén van egy cipzáras zseb, ide főként iratokat, vagy más, vékonyabb (max. pár cm vastag) dolgokat rakhatunk.

A fotós eszközeinket a hátulról elérhető, cipzárral nyitható rekeszbe helyezhetjük. Ez a tér könnyen átvariálható a tépőzáras, szivaccsal bélelt elválasztok segítségével.
A tartó rekesz egy mozdulattal teljesen kiszedhető, így ha csak egy kisebb gépet akarunk magunkkal vinni, akkor a teljes táska tartalma felszabadítható a túrafelszerelésnek.

Nem kérdéses, hogy szélesen párnázott vállpántokat kapott a BP 500 AW, amely szintén párnázott széles derékszíjjal is rendelkezik. Itt is találhatunk két cipzáras zsebet, ahová akár mobiltelefonunkat is eltehetjük.

A méretes Lowepro Powder BP 500 AW túrahátizsák ára 110-115 ezer Ft.