Lowepro Toploader Pro 70 AW II

0

Aki fejest ugrik a DSLR, vagy akár a MILC világba, többnyire még csak sejti, hogy ez a lépés talán csak a kezdet. Aztán menet közben elválik, hogy inkább egy nagyobb átfogású zoomobjektívvel, vagy több, kisebb átfogású, esetleg még fényerősebb fix objektívvel oldja-e meg a fotózandó feladatokat. Akárhogyan is alakul, előbb-utóbb biztosan kerül olyan helyzetbe a fotós, amikor úgy kell döntenie, hogy nem viszi magával az összes objektívét.

Ilyen esetekre jön jól egy nagyobb átfogású utazózoom, vagy egy remek fényerejű portré objektív. Persze van, aki eleve így indul neki a fotózásnak, mert tudja: ez az átfogás elegendő lesz. Nekik szánja a Lowepro a Toploader Pro szériát.

A Lowepro megújult Toploader Pro II sorozatában két modellt találunk, a kisebb, de egyébként méretes Toploader Pro 70 AW II-t és a még nagyobb Toploader Pro 75 AW II-t. Mindkét táska közös tulajdonsága, hogy egy DSLR és egy objektív hordozására alkalmas, előbbinél átlagos utazózoom objektív, vagy egy 24-70mm f/2,8 fényerejű portré objektív, míg utóbbinál akár egy 70-200mm f/2,8-as telezoom is lehet a gépen, s így is belefér majd a tatyóba.

Mint az egyszerű szimpla válltáskák, a Lowepro Toploader Pro 70 AW II is felülről fogadja a fényképezőgépet. A felső rész dupla húzókával ellátott cippzárral zárható, de ezen kívül oldalt egy további csat is a nagyobb biztonságot szolgálja.

Mivel a táskába különböző méretű gépeket és objektíveket helyezhetünk, ahhoz, hogy ezek ne lötyögjenek, szükség van valamiféle bélésre. Ezt a Lowepro áthelyezhető, illetve kivehető szivacsos térelválasztókkal oldotta meg, tépőzáras rögzítéssel, hasonlóképpen, mint a méretesebb fotós hátizsákok esetében. A lefelé szűkülő belső tér kb. 21×15×15 cm méretű.

Az övre is fűzhető táska egy oldalsó elasztikus zsebbel és két további cippzáros zsebbel rendelkezik, egyikük elől, másikuk fent található. Az elülső zsebbe kisebb kiegészítőket, akkumulátort, szűrőket helyezhetünk, míg a felső zseb memóriakártyáknak és iratoknak kínál remek helyet. Az oldalsó zsebbel ellentétes oldalra kiegészítő (opcionális) objektívtartót helyezhetünk.

A Lowepro Toploader Pro 70 AW II hátulján az esővédő huzatot rejtő zsebet találjuk. A táska hátulját egyébkén jó szellőzést és kényelmes hordást biztosító lyukacsos puha borítással látták el. A kényelmet ezen felül szélesen párnázott vállpánt szolgálja, amelyet fém csatokkal láttak el, hogy a nehezebb gép és objektív párosításnál se történhessen véletlen csat törésből származó baleset. A táskát hagyományos módon oldalt, övre fűzve és mellkason is hordhatjuk, ehhez a szükséges pántokat is mellékeli a gyártó.

A Lowepro Toploader Pro 70 AW II ára bruttó 31.888 Ft, a méretesebb 75 AW II-ért 35.189 Ft-ot kell fizetnünk.

A Lowepro fotóstáskát a Studio Line Fotótech-Nikától kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!