Rollei Turtle Bag

0

A Rollei Turtle Bag főképp sportoláshoz készült, ezen belül is elsődlegesen az akciódúsabb sportokhoz, mint síelés, downhillezés, crossmotorozás, amikor az akciókamerákat is sűrűn elővesszük.

A táska első ránézésre is érdekes, ez főként a fényes és domború kialakítású hátsó résznek köszönhető. Igen, ez a táska egyik különleges pontja. Az itt elhelyezett (ami ugye használat során hátulra kerül) kemény műanyag borítás a táska tartalmának, valamint a gerincünknek a védelmét hivatott szolgálni, igaz, utóbbi teljes védelméhez azért nagyobb, illetve hosszabb felület jobb volna.
A „teknőshátat” közelebbről megnézve az lakkozott szénszálas kompozitnak néz ki, ez azonban csak festett dizájn elem. Az akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) azonban így is igen kemény műanyagnak számít, s így is jó védelmet nyújthat, ennek kipróbálására azonban nem vállalkoztunk.

A táska három rekeszt kínál holmink elhelyezésére. Az elülső részről már beszéltünk, ez az a bizonyos védett rekesz, amely előtt a kemény műanyag „teknőshát” található. A kemény borítás mögött 25×15×5 cm belméretű helyet találunk, belsejében egy plusz párnázott zsebbel.

A középső cippzáras rész belmérete kb. 30×18×5 cm, így méretesebb tárgyak is elhelyezhetők benne. Ennél is nagyobb a harmadik rész, amely a hátunkhoz legközelebb esik.

Belül egy esővédő huzatot is elhelyeztek, amelyet a poliészter alapanyagú táskára húzva hatékonyabb védelmet adhatunk az esőcseppek ellen.

A hátunkkal érintkező részt úgy alakították ki, hogy lehetőség szerint a légáramlást ne gátolja teljesen, így sportoláshoz ideálisabb, mint a sík felületű táskák. Ilyet egyébként már több fotóstáskánál láthattunk.

A Turtle Bag másik érdekessége a vállpántokra felhelyezhető kamera tartó idom.

Ezt ugyan nem kötelező használni, hiszen akár sisakon is hordhatunk akciókamerát, de mindenki úgy csinálja és ez ma már unalmas lehet. Sokkal különlegesebb nézőpontot adhat, ha mellkas tájékról videózunk, ilyenkor pl. egy downhillezés sokkal dinamikusabb felvételt eredményezhet, hiszen a kormánymozdulatok is jól látszhatnak, amely sisakkamera esetében nem feltétlenül sikerülhet.

A kamera pozícióját vízszintesre, vagy kissé lefelé nézőre állíthatjuk, emellett természetesen a jobbra/balra forgatás is megoldható, bár ennek nincs különösebb jelentősége. A hagyományos állványcsavarba okostelefon tartó adapter is helyezhető, ezt azonban külön kell megvásárolnunk, ha ilyet szeretnénk használni.

A táska természetesen széles és jól párnázott vállpántokkal rendelkezik, sőt, akár derekunk köré is rögzíthetjük a hozzá kialakított pánttal és a gyorscsattal (bár méretéből adódóan ez azért egy átlagos felnőtt esetében inkább a has köré kerül majd).

A Rollei Turtle Bag ára bruttó 37.990 Ft.

A táskát a Pálvölgyi Digital Budapesttől kaptuk kölcsön.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!