Röviden: Nikon Coolpix S9100 teszt

0

Bevezető

Már megfigyelhettük, hogy néhány gyártó szeret több vasat is tartani a tűzben. Volt már arra is példa, hogy két eltérő számozású modell csak LCD-jében tért el egymástól, de olyan is sűrűn előfordul, hogy egy gépcsaládon belül azonos tudással jön ki egy kisebb és egy nagyobb felbontású változat, s egyidőben vannak piacon. A Nikon is részben hasonlót tett akkor, amikor a Coolpix S8100 után az S9100-at bejelentette. Noha most nem a felbontás növekedéséről van szó, sokkal inkább az alkalmazhatóságot befolyásoló zoomátfogásról, a főbb tulajdonságok azért megegyeznek a Coolpix S8100-éval.

A Nikon Coolpix S9100 vadonatúj optikát kapott, amelynek köszönhetően akár az „utazózoomok királya” címet is rábiggyeszthették volna, igaz, ezt csak márciusig hordhatta volna, mivel akkor az Olympus az SZ-30MR-rel átvette volna a címet. A Nikon Coolpix S9100 mintegy 18×-es zoomátfogású optikája 25 mm-nek megfelelő kiváló nagylátószögtől egészen 450 mm-nek megfelelő nagy teléig képes elvinni minket. Emellett BSI-CMOS szenzorának köszönhetően FullHD videófelvételre alkalmas, képes gyors sorozatok készítésére teljes felbontásban, lehetőséget nyúj lassított (slowmotion) videók felvételére, illetve egyszerű pásztázó panorámák rögzítésére is van mód.
Ha csak a szolgáltatásokat néznénk, azt mondhatnánk, hogy jópár modell van a piacon, amely hasonlókra képes (a szenzornak hála), a Coolpix S9100 esetében azonban a legnagyobb előny maga az objektív, amelynek jelenleg alig akad vetélytársa ebben a kategóriában.