Röviden: Olympus Tough TG-310 teszt

0

Bevezető

Aki sűrűn jár tengerparton, vagy uszodában, aquaparkban, az jól tudja, hogy az emlékek fotózása ilyen helyszínen nem annyira biztonságos. A nem csepp-, illetve vízálló gépek meghibásodhatnak akár pár csepp víztől is (a hajszálcsövesség a vázon belülre juttathat néhány csepp vizet is), ha nem vigyázunk rájuk.
A vízálló gépeket a gyártók 1,5, 3, 5 vagy 10 méteres vízmélységig készítik, jóllehet, a kompakt gépekkel víz alatt fotózni szinte lehetetlenség (kis érzékenység, kevés fény, lassú fókusz). Erre tavalyi és tavalyelőtti vízalatti csoporttesztünkben már fény derült.
Az ilyen víz alatti gépek elsődleges előnye inkább abban merül ki, hogy nem kell rá annyira vigyázni, s ha kell, a vízből is fotózhatunk velük probléma nélkül. Víz alatti használatra csak korlátozottan alkalmasak.

Az Olympus TOUGH szériája (korábban mju-TOUGH) a víz- és ütésálló gépeket foglalja magába. A Tough TG-310 gyakorlatilag egy belépőszintű, automata kompakt fényképezőgép, víz- és ütésálló burkolatban. Szolgáltatásai között ennek megfelelően nem kell rekesz- vagy zársebesség előválasztást keresgélni, de még kézi fehéregyensúly beszabályozás lehetősége se került a gépbe.

A belépőszintű vízálló gépek között az Olympus Tough TG-310 és TG-610 mellett jelenleg még a

jöhet szóba.