Röviden: Tokok, táskák teszt

0

Rövid áttekintésünkben két gyártó néhány népszerűbb termékét vettük szemügyre. A Lowepro márkát talán kevesebben ismerik, pedig a termékek minősége mindenképpen bizalomkeltő és áruk sem csillagászati. A Hama márkanév a fotós társadalom számára nem ismeretlen. A nálunk járt táskáik az alacsonyabb árszintet és a közepes minőséget képviselik.

Lowepro táskák
Nagyon jó minőségű, szép táskák. Mindegyikhez jár vállszíj, de akár övre is felfűzhetők. A táskák hátlapjába behajtogatva (a táskához varrva) találunk egy extra borítást is, melynek egyértelmű feladata a nedvességtől való védelem. A kisebb tokoknál nagy előny, hogy a táska nem csak felül, kis felületen nyílik, hanem a nyitható rész lenyúlik a táska előlapjára is. Így nagyon kényelmes a használata. Az anyagvastagság miatt talán kicsit ormótlannak tűnő táskák kiváló védelmet nyújtanak tartalmuknak, akár leejtés esetén is.

D-RES 50AW
Nagyobb fényképezőgépekhez (Sony F717, Fui S602, stb.) kiváló kiegészítő. A fényképezőgép mellett egyéb apróságok (kártyák, akkumulátorok tárolására is bőven van hely. A belső válaszfal áthelyezhető, így akár két kompakt fényképezőgépnek is bőven jut hely. A sorozat egyik legjobban sikerült darabja. Ára bruttó 9 ezer Ft.

D-RES 30AW
A kissé szokatlannak tűnő arányokkal rendelkező táska a nagy zoomos kompakt fényképezőgépekhez (Fuji S304, Olympus C720, stb.) vagy normál zoomos kompaktokhoz ajánlható. Ez utóbbi kategória képviselői akár előtét objektívekkel együtt is kényelmesen elférnek benne. A kártyáknak és az akkumulátoroknak két nagyméretű rekeszt alakítottak ki. Mindössze bruttó 6 ezer Ft.

D-RES 25AW
A nagyobb kompakt gépekhez tervezett táska. Kényelmesen elfér benne egy nagyobb méretű gép (pl. Canon G2), de cserébe el kell viseljük viszonylag nagy külső méreteket. Ára bruttó 5500 Ft

D-RES 20AW
A kompakt gépekhez talán a legjobban méretezett táska. Belül tágas, kívül kellemes méretű. Az átlag amatőr felszerelésének megfelelő mennyiségű helyet és kiváló védelmet nyújt. És bruttó 4800 Ft-ért elhozható.

D-RES 10AW
A kisebb kompakt és az ultra kompakt fényképezőgépekhez ajánlható. Kicsi, aranyos, de meggyőzően biztonságos. Senkinek sem javaslom a próbálgatást, de egy ilyen tokban jó esélye van a fényképezőgépnek, hogy túléljen egy nagyobb esést is. Ára mindössze bruttó 4600 Ft.

Hama
A nálunk járt Hama táskák olcsóbbak a hasonló méretű Lowepro táskáknál. Az alacsonyabb árat az anyagvastagságon való spórolással érték el.

Hama D-F/V1
Kompakt gépekhez tervezett táska. A táska fala vékony, azért inkább csak a ‘koccanásos balesetektől’ védi az értékes gépet. A belső elválasztó fal nem áthelyezhető, csak kivenni lehet. Az elválasztó fal által lerekesztett mély zseb nem sok mindenre használható. Az elemek és a kártyák kényelmes tárolására a külső hálós zsebek lehetnek kényelmesek, de azok meg védelmet nem nyújtanak az eszközöknek. A D-F/V1 narancs és kék díszítő elemekkel készül, övre fűzhető és jár hozzá egy vállszíj is. A táska nagy előnye az alacsony ára, hiszen alig több, mint három ezer forintból megúszható.

Hama D-F/V2
Ezt a táskát a nagyobb kompakt és nagy zoomos gépekhez javasoljuk. Az elválasztó lap nem mozgatható, mint a másik Hama tokban sem. A táska tetejének a belső lapján található egy hálós, zipzározható rekesz, aminek megítélése izlés dolga. A táska előlapján van egy másik zipzározható rekesz is, aminek tartalmához a felső rész teljes kinyitása nélkül is hozzá lehet férni. Ez a rekesz mérete miatt akár iratok tárolására is használható. Ára bruttó 4375 Ft. A táskáról készült képeket – be kell valljuk fériasan – elhagytuk. Aki kíváncsi rá, annak javasoljuk, hogy látogasson el a DigitCam üzletébe.

Ha fotós rokonának vagy barátjának keres valami elfogadható árú ajándékot, akkor érdemes körülnézni a táskák között. Még van néhány nap a vásárlásra. A bemutatott táskákat a DigitCam kínálatából válogattuk.