Samsung és a flash memóriák

0

A Samsung Electronics próbálja kiterjeszteni a memóriapiacon elért dominenciáját a flash memóriákra (SmartMedia) is, eddig kevés sikerrel. Eddig a cég az MP3 lejátszók piacán próbált sikereket elérni, de komoly konkurenciával találta szembe magát az amerikai SanDisk Corp. személyében. Olyan vállalatok mint az LG Electronics, Saehan, Digital Wy és a Koryo mind a SanDisk 32 megabyte-os multimédia kártyáját fogadták el mint tárolóegységet.

Samsung vs. SanDisk A SanDisk stratégiája az, hogy mindig oda mennek, ahol a piac van, jelenleg pedig Korea az MP3 lejátszük melegágya. A múlt héten például bejelentették, hogy az LG Electronics a jövőben SanDisk flash memóriakártyákat fog mellékelni a hordozható MP3 lejátszóihoz.

Az LG választása úgy néz ki, hogy elfújta a Samsung idénre tervezhett 50 millió dolláros flash memory forgalmát, amit elsősorban az MP3 lejátszók piacán akart elérni.

A Samsung és a SanDisk ajánlata között lényeges különbség volt, hogy a SanDisk multimédia kártyák használatával nagyon gyorsan csökkenteni lehetne az MP3 lejátszók árát. A másik nagy eltérés, hogy a SanDisk kártyái kompatibilisek a digitális fényképezőgépekben használt kártyákkal.

Sandisk idén tervezi bevezetni a 64 MByte-os kártyáit, míg a Samsungnál még mindig csak a 32 MByte-os lapkák bemutatását tervezik. Az MP3 fejlesztők ezen felül nincsenek megelégedve a Samsung árpolitikájával sem, így egyre inkább úgy tűnik, hogy a koreai piacon a SanDisk kártyái lesznek a nyerők.