Vanguard Skyborne 45 és 53 hátizsákok

0

Skyborne 53

Skyborne 53

Első pillantásra az előbbi hátizsák valamivel nagyobb ikertestvérével van dolgunk, de a széria legméretesebb darabjának számító 53-as modell egy kicsit más elgondolás szerint készült. Itt nem a túrazsák-fotós hátitáska koncepció volt az elsődleges, hanem a „minél-nagyobb-felszerelést-egyben-szállítani” ötlet. A rengeteg csat miatt nem kevésbé rejtélyes, de alapjában egyszerűbb hátizsák egyetlen hatalmas, sok rekeszre osztott, jól átlátható, felszerelés tároló részt tartalmaz, melyen kívül ugyanúgy megkapjuk a laptop tartót, vagy az olyan apróságokat, mint a mobiltelefon- és állványtartó, vagy az esőhuzat zseb a hátlap alsó zsebében.

A kivitel szinte ugyanaz, az alapanyagok pedig teljesen megegyeznek a kisebb modellben használttal, ahogy a kiváló gyártási minőség is. Az előbb nem emeltem ki, de itt is gondot fordítottak az alj erősítésére. Ez vastag, de rugalmas műanyagból készült, mely könnyen tisztítható, a szennyeződésektől pedig két hosszú gumiláb tartja minél távolabb a táskát. A titkukra, vagy legalábbis a hasznukra nem sikerült rájönnöm, de a gyártó szerint ezek a sportcipőkhöz hasonló légbetétekkel rendelkeznek.

A laptopot ezúttal nem előre, hanem a hátlapot fent kinyitva, a hátsó rekeszbe tehetjük, mely így még jobban védett, mint a 45-ös modell esetében. A fedelet csak két csat kioldása után nyithatjuk. A hátsó rekeszben szintén kapunk egy külön, cipzáras számítógép táskát, melyben akár egy 17”-os notebook is elfér. A tokra külön fogantyú is került, de egy pánttal laptop válltáskaként is használható.

Nem maradt kihasználatlanul a fedlap elülső rekesze sem. Ez most egy lapos, de hatalmas zseb, mely külön cipzárral nyílik, és mindenféle apróbb – és főleg laposabb – kiegészítők elhelyezhetők benne, a memóriakártyáktól a tollakon át, a tesztábrákig, vagy derítőlapokig. Kellően biztonságos, hiszen ezúttal is két külön csatot oldva férünk hozzá a cipzárhoz. Minden fontosabb és drágább kis kiegészítő ebbe a rekeszbe pakolható, hiszen a táskán ezenkívül csak egy külső zsebeket találunk. Ha netán szűknek bizonyulna a tárolóhely, a 45-ös modellhez hasonlóan az alsó rész körben kicipzározható, és előrefelé néhány centivel megnövelhető.

Az említett másik külső zseb, az előző modell fotórekeszét nyitó oldalsó ajtó, ami itt csak egy apróságok tárolására szolgáló kis rekeszt takar.

A nagy belső részben már nincs egyetlen kis zseb sem, csak az általunk kialakított, párnázott tárolóhelyek. Ide négy csat kioldása után, a teljes fedlapot lehajtva jutunk. A Skyborne 53 hátizsák külső mérete 39 x 44 x 60 cm, a nagy pakoló rész pedig 32 x 16 x 51 cm. Lesz tehát helyünk bőven. A megfelelő tárolórekeszek kialakításához két hatalmas, L-alakúra hajlítható elválasztót, valamint további kilenc kisebb párnát kapunk. A kényesebb felszerelési tárgyak stabilan tartásához két tépőzárral rögzíthető szalag is jár. Az így kialakított helyekre nagyjából két DSLR váz (az egyik akár 300mm F2,8-as optikával), 7-9 kisebb objektív, valamint két külső vaku pakolható.

A táska további kialakítása megegyezik a már ismertetett Skyborne 45-ével.

Összefoglalás

Mindkét Skyborne táska rendkívül sok szolgáltatást, kiváló minőséget, és ízléses külcsínt kínál használója számára. A kisebb 45-ös modellt inkább azoknak ajánljuk, akik egy kirándulásra – saját használati tárgyaik mellett – közepes fotós felszerelésüktől és kis netbookjuktól sem szeretnének megválni. A Skyborne 53 ezzel szemben azoknak a profiknak készült, akik csak tekintélyesebb felszerelésüknek és nagy laptopjuknak keresnek méretes hátizsákot, például egy kültéri fotózásra.

A táskákat a Bluechip webáruház bocsátotta rendelkezésünkre, ahol a Skyborne 45 bruttó 45 970 forintért vásárolható meg.